28 September 2015

28 septembrie 2015

In primul rand azi fiul meu face 10 ani. In 10 ani s-a facut mare, frumos si destept, ma uimeste zilnic, este o placere sa ii fii companie, abia astept sa iasa de la scoala in fiecare zi ca sa imi lumineze ziua. L-as descrie ca fiind genul de om in prezenta caruia te simti bine, iti inspira un sentiment de liniste si bine. Nu stiu cat am contribuit eu la acest rezultat in 10 ani, dar cred ca a nimenit un amestec de gene extraodinare, parca a cules ce a fost cel mai bun din toate genele posibile de mostenit. 

Tot el mi-a spus de dimeata ca azi este ecplipsa totala de luna. Curioasa, caut azi dimineata detalii si astfel citesc si eu in premiera, ca azi pamantul este lovit de un val x de particule de energie, care chipurile deschid constiinta, schimba adn-ul, te propulseaza intr-o dimensiune superioara energetica si spirituala, merge la job in locul tau, citeste in locul tau, merge la scoala in locul tau, te face fara eforturi mai bun, mai destept etc. Adica ceea ce ti-a fost lene sa faci singur pana acum, azi pica din cer.

Nu e bine in general sa vorbesti despre subiecte pe care nu le stapanesti, cu atat mai mult sa fii ironic cu altfel de teme... insa mie acest gen de eveniment mi se pare o balarie mediatica. Nu detin cunostinte despre metafizica. Insa modul in care este prezentat evenimentul ma face sa cred ca, si daca stiintific este demonstrabil si credibil (eclipsa este reala, stiu), interpretarea pentru largul public este pus intr-o lumina mai mult sau mai putin voit, denaturata. Intotdeauna subiectele mediatizate care ascund si falsitate, sunt agatate de un pilon real: vezi eclipsa, pentru a creste credibilitatea.

Impresia pe care ti-o lasa descrierea de care dai, nu numai la primul... chiar si la al mai multelea "google it", este ca va pica din cer azi, tot ce tu nu ai fost in stare sa faci singur pana cum, cu mijloace pe care evident ca le ai la indemana. Valul x cica ti-ar deschide constiinta, te-ar inalta spiritual, ti-ar modifica adn-ul in sensul evolutiei. E cineva care nu isi doreste asta? Nu cred ca exista fiinta umana care daca i-ai prezenta aceasta optiune, nu si-ar dori sa beneficieze de ea. Insa nu cred ca poti fi bombardat de niste particule si schimbat "just like this", asa in ca in filme de la o secunda la alta.  

Cred ca toate lucrurile bune in sensul evolutie spirituale, a deschiderii si dezvoltarii constiintei, se pot obtine doar prin efort propriu si neaparat durabil in timp. Prin educatie si autoeducatie, prin citit, prin acumulare de cunostinte, prin experimentare, prin meditatie, prin calatorii, prin a cunoaste multitudinea tipologiilor de caracter, prin adunare de experiente, care trebuie sa se sedimenteze in timp si sa incolteasca apoi si sa infloreasca in mod unic in mediul individual al fiecaruia din noi. Prin greseli. Un proces de invatare pentru a-i putea da atributul de "aproape perfect" trebuie sa includa notiunea de greseala. Apoi prin incercari de a nu repeta greselile, prin efort individual de a-ti stapani tot ceea ce te trage in jos, dimensiune din nou absolut normala omeneasca prezenta in noi. Si asta dureaza ca timp. La unii ani, la altii zeci de ani. Nu exista scurtatura, nu exsita ocol, nu exista etape ce pot fi sarite cu totul.  Orice incercare de trisare, te arunca inapoi. 

Asadar, nu cred ca aceste lucruri pot pica din cer. Eu o sa incerc sa ma prinda momentul prognozat citind o carte. Daca vine valul si sar in viitor instantaneu la ultima pagina, va anunt.

2 comments:

Iulia said...

La multi ani lui Victor!
Ma bucur ca te-ai intors pe blog :)

Adina Afendulis said...

Multumim! A inceput Elena gradinita :)) si deodata am timp si pentru scris si pentru Ella Boutique :))