17 August 2014

Unde mancam la mare?

In Mamaia mancam unde gasim loc :) sau unde mananca niste prieteni si mergem dupa ei. Sau unde am facut rezervare cu cel putin o saptamana inainte. Lasand gluma la o parte, o sa scriu despre Crazy Beach si Blue Beach din Mamaia Nord, tocmai pentru ca sunt populare. Mergem an de an acolo, sunt ok, insa am mici rezerve. La Crazy bucatarii te iau drept retardat si in loc de avocado in salata, pun castravete taiat foarte marunt. Imi place sa cred ca datorita orei foarte tarzii cand avocado se terminase. Sau au impresia ca la ora aia toata lumea e ametita. Ei bine, uite ca nu toata lumea bea alcool. La Blue se imita binisor Grecia, insa asezonat cu niste accente romanesti. Daca luati chiftele de vita la gratar, spuneti-le sa le tina mai mult pe gratarul mai putin incins. Macar de amuzamentul discutiei... Ale mele au fost arse la exterior si crude in interior. Si aia nu e salata greceasca cu masline negre cat capsuna, luate de la carfur. La Byblos (langa hotel Golden Tupil) este dupa parerea mea cea mai frumoasa vedere pentru ca te despart 2 metri de apa. E o chestie de gust pana la urma, eu as putea manca cu picioarele in mare atat de mult imi place in apa si prefer sa aud valurile decat (orice) muzica la puteri.

Cam toate din Mamaia Nord sunt ok. Ieri am fi putut gasi locuri la Ego, insa nu primesc copii. Justificat, intr-un fel. Viki a fost cel care isi dorea sa mearga acolo si tot el a fost cel dezamagit. Incerca sa ne reaminteasca ca de multe ori i s-a dat 13 ani in loc de 8 :)

In Mamaia spre Constanta nu e atat de rau, insa pacat ca manelele rule. Doar m-am plimbat, nu am mancat, insa nu inteleg ceva. De ce oamenii de conditie medie care merg in locurile mai ieftine se imbraca seara ca la plaja? sau ca prin casa cand muti mobila? Nu ar trebuie sa aiba legatura cu venitul, ci cu educatia.

In Olimp la vestitul popas al pescarilor de pe plaja, este Mamaia reloaded. Rezervare cu zile inainte, asteptat cu orele sa aduca mancarea, cateodata comenzi incurcate... Daca treci peste toate astea, inca este in top calitatea preparatelor. Reloaded 2 Mamaia este si Antik din Neptun, pe care eu nu il suport pentru ca in afara de pizza, care este bunicica, sa te feresca Dumnezeu sa comanzi altceva.

Surprinzator de bine am mancat aseara la Oceanic in Olimp. Jumate plin doar, foarte buna mancarea care a venit ciudat de repede. Daca nu era vizibil luata de pe gratar atunci, ii suspectam de altceva...

In Venus am descoperit Melody, un hotel de 4 stele, in al carui restaurant atmosfera chiar te rupe de Romania. De fapt, din tot ce am incercat nou anul asta, l-as pune  pe primul loc.

Nota cea mai proasta o dau restaurantului Ambasador din Neptun. Am fost intr-o seara acum 2 saptamani, mancarea a fost de 10, decorul si posibilitatea de a vizita fostul birou al lui Ceausescu interesante daca vrei sa iti imbunatatesti cunostintele de istorie, am facut conversatie placuta cu un ospatar despre vremurile dinainte de '89. Insa a doua seara cand am revenit, desi nu scria nimic la intrare, fix acelasi ospatar ne-a sarit in fata si ne-a spus ca nu se poate intra, ca are circuit inchis. Asa deodata de pe o zi pe alta. Pai am fost si aseara. Iau usa e deschisa in strada. De ce nu o inchideti?... Raspunsul a fost acelasi, robotic: nu se poate intra, scrie la intrare. Nu scria nimic la intrare, in nici o seara. Merita luat de guler si dus afara sa citeasca el unde. Aproape imi pare rau ca Andrei era in toane bune. Trebuie sa treaca niste generatii sa ne debarasam de obiceiurile comuniste. Atmosfera creata de atitudinea personalului este un fel de calatorie in timp in '89. Nu mai era nevoie sa intru in fostul birou.

Nu inchid acest articol. Voi mai adauga pe parcursul celor cateva zile cat mai stau in Olimp.


No comments: