16 October 2012

Peste cu legume la cuptor

Daca vrem ca mancarea sa fie sanatoasa, e bine sa pastram lucrurile simple. Sa nu ne complicam. Ingrediente mai putine si preparare mai simpla, inseamna un timp mai scurt de stat in bucatarie, dar si o digestie mai usoara. 

Punem legume (in cazul meu efectiv ce aveam in frigider: brocoli, dovlecel, ceapa rosie, gogosar, si pastarnac + patrunjel radacina - ultimele doua doar ptr. gust) intr-un vas de sticla termorezistenta, 


dorada (merge cu multe alte feluri de peste).


Apa si unt ghee (mai multe detalii despre folosirea grasimilor la gatit si punctul de la care ard, aici), niste condimente dupa preferinta (la mine: boia dulce, oregano, busuioc) si hartie de copt in locul capacului pe care l-am spart :( Hartia o ud pe o parte, pentru a adera mai bine la margina tavii. Nu atinge mancarea. Nu o folosesc ca suport intre tava si mancare, dat fiind ca nu stiu ce contine si nu am incredere in producatorii care ar minti orice ca sa vanda.


Ideal este capacul de sticla. Nu folositi folie de aluminiu, este toxica. Sare eu nu folosesc la gatit. Fiecare isi poate adauga in farfurie daca doreste. Mancarea are acelasi gust, indiferent daca pui sare inainte de gatit sau dupa.

Se pune in cuptorul electric la maxim 120 grade, pana se inmoaie legumele si se patrunde pestele. Este un fel de gatit in stilul slow-cooking. Daca vreti sa stiti mai multe despre gatit, cititi si aici.

Rezultatul a fost delicios.


1 comment:

oliviutza said...

Vazut postarea, cumparat stiuca, indesat cu legume la cuptor, fast food delicios :D