04 October 2012

Dorinta de imbogatire imbracata in halat alb

Pacat ca poarta halat alb. Ar trebui sa fie imbracati in negru.

Una este cand stii. Si tu stii. Si eu stiu, toti stim. Alta este cand auzi cu urechile tale marturii. In ulimele zile am avut norocul sa aud doua marturii care imi confirma ceea ce evident stiam. Din pacate nu voi da nume, pentru ca nu imi permit, insa nici nu ar conta, deoarece persoanele respective nu sunt decat niste reprezentati ai unei majoritatii. Majoritati covarsitoare.

Un tanar medic urolog, care a recunoscut la un pahar de vin intre prieteni, ca opereaza chiar si cazurile care ar putea fi tratate cu medicamente (fie ele si alopate...) si ca sta intr-un spital de stat (in care recunoaste ca sunt conditiile submediocre) pentru ca ii permite (comparativ cu o clinica privata) sa opereze in medie 450 de cazuri pe an, aspect foarte avantajos financiar, si situatie pe care si-o va permite doar pana pe la 45 de ani, cand isi va fi facut deja un nume si va lua ore intr-o clinica privata.

O tanara receptionera a unei clinici private care mi-a povestit cum sunt asediati de agenti de vanzari ai companiilor importatoare de medicamente (vorbim de medicamente alopate evident) care isi fac programari la doctori pentru a le propune sa recomande diverse medicamente, in schimbul procentelor de 5-7 %. Pentru mine a fost un extaz obtinerea acestei marturii. Uite ca am aflat si procentul pentru care isi vand sufletul. Draga de receptionera mi-a spus aceste lucruri in contextul ideii ca ar avea mare respect pentru o anumita doctorita la care eu tocmai aveam programare, deoarece aceasta nu primeste astfel de agenti de vanzari, fiind medic de medicina alternativa. Dar nu acesta fiind motivul de baza, pentru ca alti medicii prestatori tot de terapii alternative din clinica, primesc, ci pentru ca dansa este "altfel".

Imi amintesc de perioada cand Victor era mic si racea des, inainte de a ne indrepta catre medicina alternativa. Avea intre 2 si 3 ani, si a fost racit toata iarna, iar in primavara am realizat ca luase de 6 ori antibiotic in 7 luni. Atunci am zis STOP si am inceput sa caut solutii alternative. Le-am gasit si au avut succes, insa imi amintesc inca cu tristete de acea perioada si in special de acea iarna cu cele 6 reprize de antibiotic. Cand mergeam la doctor, ii recomanda de fiecare data sa zicem... alt sirop de tuse, iar eu ii spuneam ca cel dinainte a fost eficient, parerea mea era sa nu il schimbam, dar doctorul insista si plecam cu noua reteta, reteta imprimata chiar cu reclama noului sirop de tuse! Iar cabinetul era de fiecare data "tapetat" cu afise cu noul sirop de tuse. Ani buni mai tarziu am realizat.

No comments: