28 March 2012

Raport de jurnal

Este evident ca am scris mai putin in ultima vreme. Nu am timp suficient. Nu am avut niciodata, de fapt, sau mai precis dupa ce s-a nascut Victor. Dar e cineva care are timp suficient? Probabil ca da, insa aceia nu stiu ce sa faca cu el, de aceea nu percep criza timpului. Atunci o fi adevarata teoria care se tot vehiculeaza despre contractarea timpului (inclusiv a sistemelor de referinta, de ceea nu putem masura) in apropierea lui decembrie 2012?

Plus ca am tot tinut-o din calatorie in calatorie, de la Barcelona am plecat la Viena, apoi la Instanbul. Asta da motiv, insa unul care ar fi trebuit sa-mi dea mai multe subiecte de scris, fie si pe fuga. Asa ca, dupa ce am cugetat un pic, am realizat ca motivul adevarat din cauza caruia am scris mai putin, este altul.

Asa cum am recunoscut de multe ori, blogul a fost pentru mine si un fel de "vizuina" in care ma retrageam cand ceva nu mergea bine, cand aveam nevoie sa ma adun. De asemenea, initial a fost dedicat necunoscutilor, tinand-ul bine ascuns cunostintelor in primii ani. Iar in ultima vreme din ce in ce mai multe persoane cunoscute imi citesc blogul, ceea ce este de altfel un motiv de bucurie real si lipsit de ipocrizie. Dar cum nu am vizat niciodata un trafic crescut cu orice pret, a fost si un motiv de sentimente mai putin placute pentru mine. De exemplu de inhibitie. Pentru ca apare inconstient un sentiment de cenzurare, care incepe sa isi puna amprenta asupra scrisului. Apoi mi se pare trista ideea de a detesta pe cineva si in acelasi timp sa cauti cu o curiozitate morbida, informatii despre viata lui. Eu, daca nu mi-ar placea o persoana, nu i-as citi blogul. Si nu un ultimul rand am avut sentimentul de invadare de "vizuina". Prima tendinta - foarte gresita de altfel, a fost sa parasesc (temporar) vizuina. Dupa care m-am repliat in stil darwinist si mi-am dat seama ca raportul dintre pradatori si prada poate fi cel mai usor inversat prin domininare psihologica.

Aceastea fiind spune, revin cu forte proaspete la inceput de primavara, iar in urmatarele zile voi publica cate un ghid de calatorie pentru cele 3 orase in care am fost in luna martie: Barcelona, Viena si Instanbul.

No comments: