Se pare ca aurul este un metal comestibil, probabil in cantitati mici. Curiozitatea mea ar fi insa daca aduce beneficii sanatatii. Si banuiala mea este ca nu. De cat timp activez in domeniul informatiilor despre sanatate, aflam pana acum. Eu de felul meu nu concep sa ingurgitez ceva, daca nu imi aduce un plus de ceva: ma hraneste, imi da vitalitate, imi da energie mai multa, etc. Daca nici nu imi face rau, dar nici sanatate nu-mi aduce, atunci inseamna ca e inutil din aceste puncte de vedere. Iar gesturile inutile dintr-un punct de vedere, inseamna ca sunt utile din ATLE puncte de vedere. Iata ca eu am gasit 2 alte puncte de vedere care explica mancatul aurului, si anume snobismul si frica de moarte. Ambele converg indubitabil catre 2 atribute principale ale acestui metal.
Aurul are 2 mari caracteristici: este durabil in timp si este pretios (a doua derivand din prima). Asadar, in cazul gestului de a inghiti ceva pretios, acest ALT punct de vedere nu poate fi decat snobismul.
In cazul gestului de a inghiti ceva durabil in timp, cred ca totul porneste din neputinta de a-ti accepta conditia muritoare. A inghiti acel ceva durabil o vesnicie, incomparabil la scara istorica cu timpul microscopic al vietii unui om, este ca si cand te-ai identifica cu acel ceva cu atribute vesnice si ti-ai mai atenua din condiita muritoare.
Sau mai simplu spus: aurul este echivalentul vesniciei, daca il mananci, poate te simti si tu un pic nemuritor.
Auzisem de desertul cu aur din Emirate, insa zilele trecute am vazut o bautura tare gen vodka cu foite de aur prin ea. Nu am vrut sa gust, nici macar de curiozitate, fiind reticenta la ingurgitarea a ceva necunoscut. Nu am idee ce se intampla odata ajuns in sistemul digestiv sau in sange, cum sau daca se mai elimina din organism.
In alta ordine de idei, pacat totusi ca omul traieste atat de putin raportat la scara istorica. Ca si cand ai compara un fir de nisip cu imensitatea Universului. Desi toti avem frica de sfarsit, toti simtim ca nu o sa apucam sa terminam tot ce ne dorim sa facem, modul de manifestare este diferit.
Unii aleg sa inghita aur, sa isi construiasca palate pe care sa le burduseasca cu obiecte la fel de perisabile fizic ca si ei insisi. Altii aleg sa citeasca, sa calatoreasca, sa isi pune intrebari si sa se straduiasca sa obtina raspunsuri. Ca de obicei, asa cum ar spune si Oreste, alegerea apartine fiecaruia. Recunsc ca am cochetat cu ambele alegeri, dar aur nu as inghiti.
Adaugat pe 16.04.2012: am gasit clasificat aurul ca fiind metal greu, alaturi de arseniu si mercur, iar aceste 3 metale grele, exact in aceasta ordine, ca prima cauza in producerea bolii neutropenie, caracterizata prin risc crescut de infectii, amenie si sangerare spontana.
No comments:
Post a Comment