26 September 2011

Restaurantul Clos des Colombes, din Olimp

Un restaurant interesant, cu aspecte pozitive si negative. Desi l-am criticat din multe puncte de vedere, totusi am revenit acolo de multe ori. Mi se pare greu accesibil ca zona si greu de gasit. Adica daca nu aveam drum fix prin fata lui, mai precis pe drumul (paralel cu soseaua principala) care leaga Olimpul de restaurantul Cherhana (care nu este acelasi cu Popasul Pescarilor), nu il gaseam niciodata, asa din intamplare. Si nici daca citeam sau auzeam despre el, nu ma apucam sa-l caut pe acele drumuri intortocheate de langa Olimp, prin balarii. De cate ori am fost acolo, m-am intrebat ce o fi determinat-o pe proprietara sa deschida tocmai acolo un restaurant. Singura explicatie = posesia terenului fix acolo.

Decorul se doreste French Country Style, insa s-au facut prea multe economii in amenajare. Noroc cu aerul privincial salbatic al peisajului, cu multa verdeata. Daca vii din Bucuresti dintre betoane ori din Mamaia din aglomeratie, poti sta aici pe terasa si te poti bucura de imaginea podgoriei intinse din care (speri ca) s-a fabricat vinul din pahar. Si chiar daca n-or fi fost strugurii de acolo, in final este un vin foarte bun.

Singurele lucruri ptr. care am revenit de fiecare data au fost pana la urma mancarea, vinul si prezenta proprietarei. Daca ai norocul sa vina printre mese ptr. a se asigura ca totul este ok, poti vedea o femeie foarte carismatica, nu chiar tanara, dar care arata foarte bine, ce iti magnetizeaza privirile. De cate ori am vazut-o, m-am intrebat cat de frumoasa si interesanta trebuie sa fi fost la tinerete. Noi, ptr. ca aveam si o masa mai mare, am avut norocul sa ne fie luata comanda chiar de ea.

Peturile sunt mari. Vara aceasta, se deosebire de vara trecuta, au adaugat si un meniul de vara, cu preparate mai simple si preturi mai rezonabile.

Din ce am mancat noi: supa crema de dovlecei cu smantana si unt:


- un antreu din partea casei, ce parea cuscus; nu l-am mancat;


- frigarui de curcan cu legume ratatouille si mamaliga;


- muschi de vita in aluat, cu ceapa rosie in sos dulce si legume (nu-mi amintesc toate detaliile acstui fel, asa e cand postezi ceva dupa o luna dupa ce ai facut pozele).

No comments: