22 November 2010

Tochitura de peste

- somon (sau orice alt peste de preferat cat mai gras si cu cat mai putine oase: macrou, hering, somn) 2 bucati
- 1 rosie
- 2 cepe mici
- un ardei capia rosu (mie imi place cel iute)
- cativa catei usturoi

Se taie legumele bucatele si se inabusa in apa cu ulei (un ulei rezistent la temperaturi mari) pe foc mic 20-30 min. Se mai pot adauga si alte legume, dupa preferinta: ciuperci, anghinare, pastarnac, praz, etc. Dupa care se adauga pestele taiat cubulete si se mai tine pe foc inca 15-20 minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se presara patrunjel proaspat taiat pe deasupra.

Alte variante mai sanatoase, dar care necesita mai mult timp ptr. pregatire: 1) se pot fierbe la aburi ata legumele cat si pestele, iar apoi se pot cali in ulei pentru cateva minute, pana prind gust; 2) se pune toate ingredientele intr-un vas de sticla termorezistenta la cuptor.

Am facut si o extravaganta cu vin rosu sec. Chiar daca mancam peste, eu raman fidela vinului rosu sec. Nu stiu daca contine sau nu semnificativ resveratrol el in sine (resveratrolul este un antioxidant prezent in coaja si samburii strugurilor rosii, avand printre multe altele si efecte anti-aging) sau comparativ cu vinul alb, insa imi place mie gustul vinului rosu mai mult. Iar resveratrolul il iau ca supliment in general :)

No comments: