Eu prefer sa-l mananc crud, adica nepreparat termic, ptr. a-i pastra grasimile sanatoase mononesaturate. Iar crud inseamna taiat cubulete sau felii si amestecat in salate alaturi de orice legume, dar neaparat cu lamaie si usturoi/ceapa/ardei iute, pentru a-i da gust. Sincer, crud si fara nimic, nu-l pot manca. Facut pasta merge foarte bine cu smantana, peste sau pui, seminte de in si lamaie.
Nutrientii pentru 100 g avocado crud (asta inseamna cam jumate de avocado):
Calorii = 161
Proteine = 2 gr
Carbo = 7 gr
Grasimi = 15 gr (din care: saturate 3 gr; mononesaturate 10 gr; polinesaturate 2 gr)
Fibre = 5 gr
Calciu = 11 mg
Fier = 1 mg
Magneziu = 39 mg
Fosfor = 41 mg
Potasiu = 599 mg
Sodiu = 10 mg
Zinc, cupru, mangan si seleniu - cantitati infime
Vitamina C = 8 mg
Vitamina B-6 = 0,3 mg
Vitamina B-12 = 0 mcg
Vitamina A = 612 UI
Vitamina E = 1.340 mg_ ATE
3 comments:
Arata delicios:)
Nu stiu cum arata, dar la gust chiar este delicios.
daca ai chef sa citesti ceva despre grasimi... http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/a-primer-on-nutrition-part-2.html
Post a Comment