25 August 2015

Rouda Bay Hotel - Mikros Gialos, Lefkada, Grecia

Lefkada este cea mai frumoasa insula din Grecia pe care eu am vazut-o pana acum. Bine, in afara de Santorini :) Aflata in vestul Greciei, in Marea Ionica, la 500 km de Sicilia, aceasta insula are numai plaje superbe cu apa foarte calda, foarte limpede si foarte albastra. Am vazut toata insula, am fost aproape zilnic pe alta plaja, si astfel am ajuns la concluzia ca locul nostru cazare are una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei si restaurantul cu cel mai bun calamar si cea mai buna musaka.

Hotelul Rouda Bay se afla in sudul insulei, in Mikros Gialos, si are 30 metri de la iesire pana la apa. Pana la apa! In acesti 30 de metri intrand si o alee si terasa restaurantului si plaja. Atat de comod si atat de aproape de mare, nu am stat niciodata intr-o vacanta. Ieseam din hotel direct in costum de baie. Aleea este capat de drum, asadar traficul era zero. Pozele urmatoare sunt doar de pe plaja din fata hotelului Rouda Bay.In Lefkada toate plajele sunt cu pietre, deci luati-va incaltaminte speciala de intrat in apa de acasa (Decathlon, Intersport). Daca nu, puteti cumpara din mini-marketurile locale, insa dupa 3 zile se vor desira. Alta solutie sunt magazinele de firma din Lefkada City.  
Am pozat si apartamentul, in primele minute cand am intrat. Nu pot spune ca a fost cel mai frumos apartament in care am stat (anul trecut in Thassos a fost mult mai ok), o nota proasta dau pentru lipsa dotarii cu accesorii de gatit in bucatarie. Insa este compensat de gradina exotica din interiorul curtii in care dau toate balcoanele, si de ceea ce deja am spus - plaja superba aflata atat de aproape.
Rouda Bay Beach are standardul de Blue Flag, primit doar de cele mai curate plaje din Grecia. Din Lefkada este singura plaja care are acest standard. Nu stiu daca are legatura sau nu cu Blue Flag-ul, dar in partea a doua a zilei, apa se umple de plancton, care schimba culoarea apei (din ceea ce vedeti mai sus in primele poze facute dimineata - adica extrem de limpede) in verde - auriu si o face mai tulbure. Este bine de stiut, pentru ca noi pana ne-am lamurit, am ezitat efectiv sa intram in apa, nestiind care este cauza.


No comments: