21 December 2012

Fluorul, una dintre cele mai toxice substante pe care le mancam zilnic

Daca vrei sa iti cresti calitatea vietii din punct de vedere al sanatatii, unul dintre primele lucruri pe care ai putea sa le faci este sa renunti la pasta de dinti cu fluor. Si sa nu bei apa de la robinet tratata cu fluor. Se pare ca este nociva si simpla spalare a pielii cu apa fluorizata, fluorul trecand prin piele. Sau prin mucoasa, in cazul spalarii pe dinti cu apa de la robinet.

Cand vine vorba de fluor, discutia devine controversata. Ai auzit ca este cancerigen, dar in acelasi timp stomatologii spun ca fara el facem carii. Daca spui ca reduce inteligenta, mai ales la copii, si ca se acumuleaza in timp in organism si da deficiente de crestere in inaltime, primesti contraargumente ca este un element din natura de care organismul are nevoie. Deci unde este adevarul?

Mie nici un medic nu mi-a spus ca florul este de doua feluri:
- fluorura de calciu, elementul chimic natural, prezent in natura, care apare in unele panze freatice subterane; aceasta forma de fluor este inofensiva pentru organism, datorita prezentei calciului;
- fluorura de sodiu, elementul chimic obtinut sintetic, ca produs rezidual din diverse industrii - nucelara, cea producatoare de fertilizatori sau de aluminiu. Da, suna ingrozitor, dar din pacate asa este. Verificati. ACESTA este fluorul adaugat in pasta de dinti, in apa de la robinet si in unele alimente.

Fluorura de sodiu obtinuta ca produs rezidual industrial este insotita de metale toxice precum plumb, aluminiu, cadmiu, care vor intra in corp o data cu fluorul, potentand efectele negative ale acestuia si in plus, producand fiecare ravagiile pentru care este celebru.

Spre deosebire de fluorura de calciu, cea de sodiu interfereaza in mod negativ cu calciu (indiferent ca este din alimente ori suplimente), facandu-l sa precipite pe artere si ducand la boli cardiovasculare. Calcificarile pot apare si in glanda pineala (epifiza), ducand in lant la dezechilibre hormonale.

Producatorii de pasta de dinti se apara cu argumentul cantitatii sub pragul de risc. Discutia despre aceasta cantitate este inutila, deoarece in timp fluorul se acumuleaza in corp (in glanda pineala, oase, dinti dar si tesuturi moi) de unde nu se mai elimina prea usor. In ani de zile, orice cantitate cat de mica acumulata in plus se adauga la cea deja existenta in corp, care se mareste astfel in timp. Si da la un moment dat efectele negative despre care ai auzit: cancer, Alzheimer, perturbarea sistemului imunitar, tulburari endocrine, gastrointestinale, fibromialgie (un dezechilibru chimic al creierului care duce la toleranta foarte scazuta la durere, oboseala cronica, tulburari hormonale si de somn - scade productia de melatonina), tulburari de ceas circadian, inteligenta mai scazuta, docilitate crescuta, crestere mai mica in inaltime, si lista poate continua. In plus, nu exista nici o dovada ca cei care folosesc pasta de dinti cu fluor au mai putine carii.

O alta sursa de contaminare cu fluor sunt plantele, fructele si legumele udate/irigate cu apa fluorizata. Fluorul se gaseste in formulele de lapte pentru bebelusi (mai mult in cele din soia) si in bauturile imbuteliate (sucuri, bere, vin etc.). Tigaile de teflon elimina in mancare un adevarat cocktail toxic, care contine si fluor. Prozacul (fluoxetine) contine mult fluor, ceea ce explica efectul sau calmant asupra sistemului nervos. Nazistii facusera experiente pe prizonieri cu fluor, ajungand la concluzia ca ii face mai docili si le reduce inteligenta. Fluorura de sodiu este prezenta (in mod justificabil...) doar in otrava pentru sobolani si in pesticide.

In final, cum ne ferim de fluor?
- Cumparam pasta de dinti fara fluor (din magazinele naturiste, din plafare) sau ne spalm pe dinti cu bicarbonat de sodiu.
- Punem un filtru la robinetul prin care primim in casa apa de la reteaua de canalizare. Eu mi-am pus de curand acest filtru cu carbune activ la bucatarie. Recomandate sunt si filtrele care funtioneaza prin metoda osmozei inverse. Doar ca apa filtrata astfel trebuie reimbogatita cu minerale. Atentie, fierberea apei de la robinet nu elimina fluorul, ba chiar ii creste concentratia prin evaporare.
- Citim cu atentie toate etichetele produselor cumparate pentru a depista unde scrie fluorura de sodiu.
- Cumparam pe cat posibil alimente crescute bio.
- Si aruncam tigaile de teflon :)

Aloe vera, turmericul si busuiocul mai pot reversa efectele negative ale fluorului.


2 comments:

besiuta1 said...

Folosesc pasta de dinti fara fluor bio,nu prea sunt multumita de ea dar o sa incerc si de la alte firme.
Mama mi-a zis cat de toxic este,eram obosita si n-am retinut exact,spunea ceva de sobolani si fluor,cred mor imediat daca mananca.

bilabila1 said...

Fluorul este foarte activ, chiar si in cantitati infime – inhiband numeroase enzime si este mutagen – determina mutatii genetice la nivel ADN. Testata pe sobolani timp de un an, apa fluorizata a determinat modificari morfologice a nivelul rinichilor si creierului, acumulari mari de aluminiu in creier si simptome asociate bolii Alzheimer.
Alte studii independente si cercetatori cu reputatie, au demonstrat legatura intre ingerarea zilnica a Fluorurii de Sodiu si urmatoarele probleme de sanatate:
-Disfunctii ale Tiroidei – care afecteaza intregul sistem endocrin conducand la diverse dereglari, inclusiv obezitate.
-Disfunctii Neurologice – IQ micsorat, incapacitatea de concentrare asupra sarcinilor, letargie si oboseala psihica.
-Blocarea secretiei de melatonina, fapt care scade imunitatea impotriva bolilor, accelereaza imbatranirea, produce dereglari ale somnului.
-Calcifierea glandei pineale, ce controleaza instalarea pubertatii.

Eu de mult timp nu mai folosesc pasta de dinti chimica cu flour. Acum la recomandarea medicului folosesc doar o pasta de dinti naturala cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation si sunt tare multumita de ea.