06 December 2011

York Test

Am reusit sa fac in sfarsit ptr. Victor si ptr. mine testul York. Rezultatele din Anglia au venit in 10 zile. Ptr. cine nu stie, este un test ptr. depistarea intolerantelor alimentare. Intolerantele sunt diferite de alergii. Intolerantele dau anticorpi IgG, iar alergiile IgE.

Fiecare individ este unic: sunt alimente care desi pe unii dintre noi ne hranesc, pentru altii se comporta ca o otrava. De murit nu mori a doua zi, insa pe termen lung ai probleme la limita patologicului, adica care nici nu "ard", probleme pe care multi au ajuns sa le considere o normalitate, dar care pe temen lung duc la cronicizari si complicatii, fiind promotorii ptr. bolile moderne: cancer, afectiuni cardio-vasculare, metabolice si autoimune.

Astfel de "normal" ale societatii moderne sunt: migrene, balonari, constipatie, tulburari ale aparatului digestiv, acnee, probleme ale pielii carora nimeni nu le da de cap, dermatite seboreice, eczeme, afte; sistem imunitar slabit, raceli frecvente, oboseala nejustificata, dureri articulare nejustificate.

Ne-am obisnuit ca sa ne doara capul zilnic, sa fim obositi, sa fim balonati, sa avem acnee la orice varsta. O luam ca atare. De cate ori auzi in jurul tau zilnic: mi-e somn, nu's ce am, da-mi o cafea!... iar ma doare capul, ce naiba oi avea! ai un nurofen... vreo pastila?...

Medicina alopata din Romania trateaza simptomatic aceste probleme. Adica luam medicamente ptr. simptome, ignorand posibilitatea unor cauze. Cauzele pot fi alimentele pe care le mancam si pot fi evidentiate cu ajutorul testului York.

Detalii : http://www.yorktest.com/

In cazul meu, asa cum stiam inca de cand m-am nascut, am intoleranta la laptele de vaca si orice produs lactat. Victor are insa ceva mai multe intolerante pe langa lapte: gluten, carne de pui si vita, albus de oua. Ieri am fost sa discutam cu doctorul nutritionist al laboratorului YorkTest. Acesta ne-a propus un plan pe termen mai lung (6-8 luni) de eliminare totala a acelor alimente, dupa care reintroducere treptata, in speranta cresterii tolerantei.

Noutatea a fost ptr. mine ca intoleranta la gluten este constanta de-a lungul vietii. Daca la lapte sau la celelalte alimente, i-o pot modifica lui Victor, in sensul cresterii tolerantei, la cerealele cu gluten se pare ca va fi intolerant toata viata.


Fiind seara de Mos Nicolae, am primit si un cadou din partea celor de la YorkTest.

6 comments:

Cati said...

cat costa un astfel de test?

Adina Afendulis said...
This comment has been removed by the author.
Adina Afendulis said...
This comment has been removed by the author.
Adina Afendulis said...

Buna Cati!

Testul costa 400 de euro, pentru a doua persoana reducere de 10 %. Recoltarea se face in Romania si testul in Anglia. De curand au introdus si varianta de pretestare, care costa 39 de euro, si care se face in Romania. Pretestarea iti spune insa doar daca exista intolerante, ulterior find nevoie de York Test pentru a le stabili.

O seara placuta!

Aleena said...

Buna Adina..Te rog sa-mi spui si mie daca stii motivul pentru care sexul unui bebelus de 1 an si jumatate nu este deloc dezvoltat..Este cazul unei bune prietene a carei baietel are aceasta problema.Medicul i-a recomandat niste injectii care nu se gasesc in Romania.(despre care banuiesc si ca sunt f scumpe)..Din ce am mai citit pe net, este vorba despre nivelul scazut al testeosteronului..Te rog frumos daca stii care ar putea fi cauza si cum se poate ameliora (vindeca) sa-mi trimiti un raspuns la email aliproiectantului@yahoo.com.
Raman datoare.Iti multumesc!

Adina Afendulis said...

Buna, Aleena!

Nu pot raspunde decat stiind mai multe informatii.

Ce medic endocrinolog l-a vazut si ce analize hormonale i-a facut copilului? Pe baza caruia banuiesc ca ar fi decis recomandarea injectiilor... ca altfel, daca a recomandat niste injectii, fie ele si scumpe, fara analize, e cazul sa fuga de acel doctor.

Sigur nu este o mostenire genetica? Se poate intampla.

Mama a facut tratamente hormonale inainte de sarcina? Sau in timpul sarcinii?

Formula de lapte praf a fost pe baza de soia (adica formula vegetariana)?

Mama a avut (inainte de sarcina/in timpul sarcinii) o alimentatie bazata pe soia?

Mama este vegetariana?

Acestea sunt doar cateva intrebari la care trebuie aflat raspunsul.

Trebuie vazute analizele copilului, in special cele hormonale.

Numai acestea pot arata daca diagnosticul este HIPOGONADISM MASCULIN, adica organe genitale subdezvoltate, datorita insuficientei testosteronice.

Tratamentul alopat de obicei este cel de substituire cu testosteron. Daca decide sa faca asta, eu recomand sa gasesca un doctor endocrinolog extrem de bun! Si sa dubleze cu un tratament naturopat, gen homeopatie (chiar daca endocrinologul va spune ca e "apa de ploaie" sau mai rau, va fi impotriva...).

Deoarece, in general, substitutia cu hormoni de sinteza, nu stimuleaza intotdeauna glandele sa produca hormonii lipsa, asa cum se "bate toba".

Stimularea se face mai bine prin metode naturopate, fara efecte secundare.

In ceea ce priveste alimenatia, nu ma hazardez sa recomand suplimente, dat fiind ca acest copil este atat de mic.

Daca as fi eu mama si diagnosticul copilului meu ar fi insuficienta testosteronica, as trece copilul pe o alimentatie low-carb, bogata in grasimi sanatoase, esentiale, in special grasimi saturate si colesterol (din produse de origine animala), proteine de calitate, vitamine, minerale, antioxidanti si fitonutrienti. Adica nu cereale cu lapte, biscuiti si gris...

Mama va trebui sa se informeze singura si sa invete ce inseamna grasimi esentiale si proteine de calitate.

Pe scurt, eu i-as da copilului meu o dieta low-carb. Dar in acest caz, dieta nu va rezolv singura problema. Deci e nevoie si de tratament, alopat si/sau naturopat.

In alta ordine de idei, eu stiam ca stimularile cu testosteron la o varsta prea mica inchid cartilagiile de crestere. Asadar, atentie ce doctor endocrinolog alege.

Iti voi scrie si pe mail.

Numai bine!