08 May 2011

Comentariile ultimelor posturi

Le-am sters din greseala. Imi cer scuze cititorilor care imi scrisesera comentariile. Sunt mult mai a-tehnica decat va puteti inchipui. Promit sa nu mi se mai intample.

Va doresc o duminica placuta, fara droguri legale: alcool, tigari, cafea, monoglutamat de sodiu (E 621), cereale, zahar, analgezice pe baza de ibuprofen, aspirina, paracetamol. Cine nu ma crede, sa cerceteze singur. Pentru cereale va si dau un indiciu ce sa cautati, ca sa va ajut: contin opioide.

Suna nebuneste, nu-i asa? Ca oamenii se drogheaza cu paine. "Dependenta de grau" ar suna ridicol, nu? Folositi google-ul (ca punct de plecare, evident!... si dupa ce va "face-ti mana", intrati in documentare serioasa prin carti cu grija alese) si veti afla multe. Probabil pana cum nu ati stiut ce sa cautati.

De ce credeti ca este atat de greu sa renunti la paine, pizza si croissant?

Pentru inceput (dar nu ptr. incepatori), cine nu ma crede, poate incepe cu:

http://alergic.wordpress.com/tag/cereale-2/

http://alergic.wordpress.com/category/psihiatrie/dependente/

http://www.sott.net/articles/show/245651-Wheat-the-Opiate-of-the-Masses-

3 comments:

Adina Afendulis said...
This comment has been removed by the author.
Eliza said...

hello, poti sa imi spui si mie unde sa caut despre ibuprofen, aspirina, paracetamol, etc? m-ai pus pe ganduri, mai ales ca eu in prima si a 2a zi de menstruatie iau mereu ibuprofen contra durerilor abdominale si habar nu aveam ca face vreun rau.
as putea sa-l inlocuiesc cu ceva?
multumesc si ca de obicei, keep up the good work!

Adina Afendulis said...

Buna, Eliza!

Unde sa cauti? Incepe cu internetul. Vezi ce gasesti si cum selectezi informatiile. Internetul este o jungla in care ia nevoie de maceta. Continuta prin a gasi formuri cu oameni care iti impartasesc parerile. Nu uita tot timpul sa filtrezi informatiile si sa verifici singura. Nu lua de bun ce zice oricine. Intre timp se presupune ca deja ti-ai format o opinie proprie, asa ca continua prin a citi carti. Cat mai mult publicate afara.

Si nu uita nicidata: industria medicamentelor este o industrie de miliarde si miliarde de euro. Asadar, sansa ca ceva negativ sa apara usor in media, este mica.

Deci ce cauti tu, e greu de gasit. Ca aurul.

Cu ce sa inlocuiesti nurofenul? Depinde cat de tare te doare. Poate tu ai un prag mic al durerii si iei nurofen desi nu ai avea neaparata nevoie. Poate te doare foarte rau, ceea ce nu e normal. Menstruatia e normal sa fie insotita de niste durerei moderate, suportabile. Nu trebuie sa tratezi efectul (adica durerea), ci cauza. Care trebuie cautata mai adanc, in investigatii hormonale.

Deci cel mai corect spus, nu trebuie sa inlocuiesti nurofenul cu nimic. Daca duci o viata sanatoasa, te hranesti/odihnesti corespunzator si inveti sa-ti asculti organismul, acesta se va schimba si va avea alta toleranta la durere, iar tu alta perceptie asupra problemelor de sanatate. Vei sti singura ce ai de facut. Corpul tau iti va spune. Vin toate la pachet o data cu schimbarea felului in care iti abordezi corpul fizic, cel mai pretios bun fizic pe care il aveam pe aceasta lume.