18 May 2010

Turnul Eiffel, poarta catre multiculturalitate

Desi i-am arata lui Victor de mic poze din tari si orase diferite, a facut o pasiune ptr. Paris si in special ptr. turnul Eiffel. Asa ca i-am adus de la Paris un turn Eiffel, cel mai mare pe care l-am gasit.

Doarme cu el, mananca cu el si a mers la gradi cu el ieri. Astfel, trezindu-se in clasa ieri cu ditamai turnul, educatoarea a folosit ocazia pentru a vorbi copiilor despre Paris si Franta.

Mai mult, i-a venit ideea foarte frumoasa de a face in fiecare zi o lectie despre cate o tara. Azi au povestit despre Egipt. Victor a fost faraon si a fost machiat la ochi cu negru. Iar maine urmeaza China. Stiind ca avem tangente cu Asia, educatoarea m-a rugat sa-i aduc maine la gradi ptr. lectie, chestii din cultura respectiva. Am rascolit casa si am hotarat sa ducem bete chinezesti si un fel de palarie din costumul traditional chinezesc masculin.

Iar Victor a mancat azi acasa quiche lorraine (mancasem eu in Paris si am refacut acasa preparatul specific frantuzesc) cu betele chiezesti, avand pe cap palaria chinezeasca si machiat la ochi cu negru ca un faraon. Deosebit…

4 comments:

Iulia said...

Aveti un copil superb!

Madeleine said...

Buna! E un dragut Victor al tau. Poate ne intalnim odata in parc - tu cu el eu cu Ana. Te pup.

Sopy said...

Adina,vroiam sa-ti propun sa-l duci pe Victor (presupun ca, ca oricarui copil ii plac jucariile) la expozitia din Floreasca cu papusi Barbie si LEGO. Daca ii place LEGO cred ca ar fii incantat. Stai linistita nu am nici o treaba cu chestia asta dar daca mie ca om mare mi-ar placea sa ma duc sa vad expozitia (si mai mult ca sigur o voi face) cred ca si lui Victor al tau i-ar placea. E pana pe 6 iunie. Si daca te duci sn povestesti si noua :)

Adina Afendulis said...

Sigur, ne vedem in parc cu copii!

Sopy, merci ptr. informatie. Nu stiam. Acum am cercetat: este in Zone Arena din Floreasca. Imi propun sa ajung pana pe 6 iunie.