03 April 2010

Sarbatori fericite!

Pentru cei ce vor manca bucatele traditionale: nu mancati la aceeasi masa si oua si miel si drob si salate si cozonac si pasca si vin. Fiecare aliment are nevoie de anumite enzime digestive. Daca le bagam pe toate odata, obligam sistemul digestiv sa secrete prea multe enzime o data. Rezultatul: digestie incompleta, balonare, suprasolicitare sistem digestiv pe termen scurt; imbatranire prematura pe termen lung. Lasati macar 1-2 ore intre alimentele diferite.

Pentru cine a tinut post: nu va aruncati dupa 12 noaptea direct la 17 oua... Intrarea si iesirea din post se fac treptat, nu intr-o ora, nici macar intr-o zi. Trist, dar adevarat. Sistemul digestiv are nevoie de timp pt. a se reeduca sa secrete enzimele necesare digestiei alimentelor pe care nu le-ai mancat, chiar si o saptamana.

Pentru cine isi propune sa tina dieta la sange de sarbatori: extremele nu sunt bune. Raman frustrari, daca nu aveti exercitiul dietei prestat de ani buni. Iar frustrarile se termina cu excese. Trebuie sa te mai si bucuri de viata, de compania familiei, a prietenilor, facand totul cu echilibru.

Si va sfatuiesc sa petreceti sarbatorile cu persoanele dragi, a caror companie va face placere. Este foarte important. Compromisurile, mai devreme sau mai tarziu, se termina prost.

Prezint cu mandrie munca mea din aceasta dimineata:

2 comments:

Katyna said...

Ai avut ceva rabdare sa vopsesti oua in atatea culori, nu gluma! Foarte frumoase oricum.
Paste fericit alaturi de familie!

Adina Afendulis said...

Multumesc la fel! Asa am vopsit dintotdeauna, multe culori. Sunt un fel de pictorita neimplinita :))