25 March 2010

Suntem ceea ce ne dorim

Chinezii au un proverb, care cred ca e si foarte popular ori reprezentativ in cultura lor, ptr. ca l-am auzit des din partea celor ce mie mi-au intersectat destinul iar ei fusesera atinsi de cultura asiatica (mai precis e vorba despre antrenorul meu de wu-shu si de proful de radiestezie): semeni un gand si culegi actiunea, semini actiunea si culegi un obicei, semeni obiceiul si culegi un caracter, semeni un caracter si culegi un destin.

Si iata cum de la gand ai si facut destinul. Evident in timp. Timp mult. Atat de mult, incat in cele mai multe cazuri nu mai facem legatura intre gandul initial si rezultatul de mai tarziu.

La prima vedere pare aberant de simplist si nerealist. Insa fiecaruia i se intampla EXACT ce si-a dorit la un moment dat.

Daca am avea timp si mijloace sa rascolim sertarele creierului, am gasi ganduri pe care le-am uitat poate dupa cateva minute de la emitere, dar care au fost motivul pentru care am actionat in ziua aia intr-un anumit fel, si a 2-a zi, si a 9-a la fel, din obisnuita. Si asa a devenit actiunea respectiva amprenta personalitatii noastre. Si uita asa ne-am trait viata (scurta si asa), in prelungirea unui gand. De cele mai multe ori emis fara control la un moment dat.

Deci, aveti grija ce va doriti, ca se intampla.

Sau cand zeii vor sa-si bata joc de oameni, le indeplinesc dorintele.

No comments: