18 February 2010

Shopping la Plafar

Este posibil sa vina o vreme cand copilul meu va cumpara pe sub mana ceai de urzica. De cand mi-e frica ca vin astia cu noul codex peste noi si ne interzic terapiile naturiste, am inceput mai des sa fac cumparaturi din Plafar. Cat mai apuc :)) Azi am cuparat:

Tinctura de trei-frati-patati: alergii, afectiuni aparat respirator.
Tinctura de usturoi: inumitate, aparat respirator.
Extract din muguri de coacaz negru: detoxifinat, antireumatic.
Propolis: inumitate, aparat respirator.
Praf din frunze de urzica: intoxicatii, anemii.
Bicarbonat de sodiu: inlocuitor pasta de dinti cu efecte mult mai bune.


4 comments:

Laura said...

Buna! Cred k ar trebui sa ne facem cu toii provizii! Cine stie...unde se va ajunge!

Adina Afendulis said...

Mai degraba am pune mana sa invatam sa cunoastem plantele, sa le culegem si sa ne preparam singuri.

Unknown said...

Adina, sincer, nu cred ca acest codex este un motiv de ingrijorare chiar asa de mare. Si stii de ce? Pt ca in occident, este o adevarata industrie a tratamentelor naturiste, uleiurilor esentiale, plantelor uscate, etc. Exista magazine online gigant, sunt afaceri de cateva sute de milioane de euro. Din acest motiv, oricat de tare si mare ar fi codex alimentarius asta, nu cred ca asemenea giganti vor disparea. Ca pana la urma e vorba de bani. Acest motiv ma face sa raman optimista. :)

Adina Afendulis said...

Industria farmaceutica este de un milion de ori mai mare si mai profitabila decat decat cea a terapiilor naturiste. Mai mult, sunt concurente directe.

Pe 13.03.2002 europarlamentarii au adoptat legi în favoarea industriei farmaceutice, fixate prin dispoziţii ale Codex-ului Alimentarius şi care vizau elaborarea unei reglementări constrângătoare pentru toate terapiile naturiste şi suplimentele alimentare – o manieră mai indirectă de a desfiinţa concurenta care ar putea să le ocupe piata, pentru că sănătatea se vinde şi se cumpără.

Un val de petiţii din partea populaţiei a inundat mesageria europarlamentarilor, într-o asemenea măsură încât comunicaţiile interne au fost blocate. În ciuda a o jumătate de miliard de petiţii, directivele Codex-ului Alimentar au fost adoptate. Acest vot a fost o veritabilă denigrare a democraţiei, prevestind şi alte viitoarele dificultăţi în respectarea acesteia.