11 May 2009

Codex Alimentarius - “Cine controleaza hrana, controleaza lumea”

Codex Alimentarius este codul produselor alimentare, care la prima vedere are ca obiectiv protejarea sanatatii consumatorilor prin elaborarea tuturor standardelor si normelor privind orice aliment de pe glob. La a doua vedere, este condamnarea noastra, a absolut tutoror oamenilor de pe pamant, la moarte lenta, de-a lungul urmatoarelor generatii, prin hrana noastra cea de toate zilele. Acest cod exista deja, nu ce cele mai ok standarde si norme ptr. sanatatea noastra. Insa din decembrie 2009, normele se schimba, in sensul rau. De exemplu, se permite reintroducerea in industria alimentara a unor aditivi cancerigeni, care din fericire fusesera interzisi. Se scot in afara legii remediile naturiste, homeopate, suplimentele alimentare gen vitamine. Daca vi se pare incredibil sau nu ma credeti si vreti sa aflati mai multe + sa va opuneti acestei schimbari, puteti citi/semna petitia.

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61682048.html

Pentru prima data, eu am auzit despre treaba asta cu schimbarea Codexului in ianuarie 2009. Prietena mea, Cornelia Marin, proprietara restaurantului Fibrio, mi-a spus despre acest lucru. Am vrut sa scriu imediat pe blog, insa, recunosc ca mi-a fost teama sa nu ma numar printre cei care... indraznesc sa vocifereze, sa nu resimt vreodata eventuale urmari negative asupra vietii mele, ptr. ca eu... neica nimeni, ma pun impotriva vointei celor care conduc lumea. Evident ca nu ar fi venit nimeni ca-n filme la usa mea sa ma traga de ureche, insa e clar ca exista monitorizare la nivel global prin internet despre cine e impotriva ori ba, ptr. subiecte "fierbinti". Si nu aveam chef ca blogul meu sa fie prin vreo baza de date cu titlul "asa nu". Acum insa m-am razgandit, in primul rand pt. ca am vazut ca oameni importanti din domeniul nutritiei au inceput sa ia pozitie impotriva acestei amenintari, ceea ce recunosc ca mi-a dat curaj. Asa ca am abordat subiectul pe blog si am semnat petitia, ceea ce va invit si pe voi sa o faceti daca nu vreti ca urmasii vostri sa fie sclavii industriei petrochimice si farmaceutice.

6 comments:

oliviutza said...

Am vrut si eu sa semenz petitia dar o parte din ce scrie acolo mi se pare din ciclul teoria conspiratiei. Nu cred ca interzice nimeni acupunctura sau agricultura bio, mai ales ca aceasta din urma este foarte incurajata in UE. Si daca exista vreo metoda alternativa de a vindeca cancerul, aia vine dinauntru, nu de dinafara.
Iar companiile farmaceutice nu sunt niste extraterestrii veniti sa ne omoare, sunt niste grupuri de oameni care au acelasi ficat ca si noi. Nu sunt sigura ca si ei vor sa se sinucida.
Asa ca n-am semnat. Dar la partea cu aditivii alimentari o sa fiu atenta.

Anonymous said...

NU stiam de ea. Am semnat-o

Adina Afendulis said...

Oliviuta, s-ar putea sa ai dreptate la partea cu teoria conspiratiei legat de aceasta poveste. Insa te contrazic in ceea ce priveste faptul ca oamenii care conduc industriile farmaceutica sau petrochimica, oamenii in general din varful ierarhiei oricarei industrii aducatoare de mare profit dar cu produse/servicii care au efecte nesanatoase ptr. oameni, acesti oameni nu s-ar da in laturi sa ia decizii care le-ar aduce bani, dar ar imbolnavi oamenii. De fapt asta se intampla de mult timp in jurul nostru, doar ca ne-au obisnuit.

Crezi ca unii ar renunta sa-si umple buzunarele, in favoarea "binelui omenirii"?

Da, exista si astfel de oameni corecti, dar acestia nu au ocazia sa ajunga in varful ierarhiei unei mari industrii. Ceilalti din jur, sistemul in sine nu ii va lasa sa ajunga sus, daca nu au profilul psihologic al conducatorului ahtiat dupa castig.

Cu banii enorm de multi castigati, ei si familia lor si ficatul lor, pot trai cum vor ei, in stil eco sau nu, pe insule private sau nu. Iar noi, restul, suntem ptr. ei doar "vaca de muls", o sursa de castig.

oliviutza said...

Total de acord. Ce vroiam eu sa zic e ca si astia sunt afectati de ce vand, si ei fac cancere, alergii si altele.
Si am eu o vorba, nu stiu sa-ti mai foloseasca la ceva daca ai sicriul captusit cu bani.

Adina Afendulis said...

Haha!... M-ai facut sa rad! Ai dreptate, asa e. Insa cred ca oamenii astia se ghideaza dupa principiul "daca tot mor, sa mor satul"...

Madalina said...

Bravo! Ma bucur ca lumea a inceput sa ia atitudine! Am semnat si eu petitia :)