Seminte de pin (150 lei/1 kg) si seminte de susan (50 lei/1 kg) de la magazinul arabesc de la Mosilor.
In sfarsit mi-am luat ulei de palmier ptr. temperaturi inalte, gen prajit. Bine, l-am luat dupa 1000 de ani de cand stiam de el, dar nu-l gasisem, nu-l vazusem pe raft, etc. De la Mega, 20 lei sticla de 3 kg.
6 comments:
De ce e mai bun uleiul de palmier? si cum se consuma semintele de pin? ca suna interesant :)
Semintele de pin, eu le consum ca pe toate celelalte din categoria nuts&seeds (nuci, migdale, caju,seminte in, etc.), adica: goale, 40-50g, o singura masa; amestecate in diverse salate. De ex. in loc sa pun nuci sau caju in salata verde + ou fiet + rosii uscate + ulei, pun seminte de pin. In Italia se folosesc in sosul pesto, arabii probabil ca le amesteca in mancarurile lor...). Dar tu poti sa inventezi si sa le pui in ce ai tu chef. Nu exista vreo restrictie ptr. gatit, decat gustul tau. Am vazut ieri o reteta cu seminte de pin in GoodFood: ardei capia taiati in jumate, umpluti cu rosii, patrunjel si seminte pin (parca mai erau niste legume, nu am retinut exact reteta...), la cuptor.
Uleiul de palmier are punctul de ardere (smoking point) foarte mare comparativ cu alte grasimi. De exemplu, cateva smoking points:
Unt- 150 grade Celsius
Untura- 190
Ulei de cocos- 174
Ulei de porumb- 230
Untura- 190
Ulei de masline extra virgin- 190
Ulei de soia- 257
Ulei de floarea soarelu- 225
Uleiul de seminte de struguri- 260
Ulei de palmier- 230
Daca ai bagat semintele la cuptor nu ai rezolvat nimic. La fel si cu legumele. Gateste strict ce trebuie gatit(legume fibroase dure, cartofi, carne, oua).
Multumesc din nou! Ce bine e sa iti mai atraga cineva din cand in cand atentia ca o iei pe aratura! Era oricum o reteta din GoodFood, era doar un exemplu ptr. un cititor care m-a intrebat mai sus cum se consuma semintele de pin. E clar, in primul rand crude!
Revin sa spun ca acele seminte de pin le-am mancat pana la urma intr-o salata de care ma indragostisem, asa ca am facut-o zilnic o perioada. Din pacate nu am avut aparatul la mine niciodata s-o pozez cand am facut-o, asa ca scriu aici reteta: salata verde (sau iceberg, rucola, de care aveti si vreti, numai frunze verzi sa fie) + ardei iute + usturoi + cascaval capra + seminte pin + ulei struguri. Cu paine de secara Finn Crisp. Foarte bun!
Post a Comment