09 January 2009

The day the Earth stood still

Nu va obositi sa-l vedeti. De mult nu am mai vazut un film asa de prost.

Nu inteleg cum accepta actori precum Keanu Reeves sa joace in asa ceva. Un scenariu prost, prost, prost. Extraterestrul Keanu Reeves vine in Manhattan singur intr-o sfera luminoasa... bineinteles, direct in Central Park, asa ca prostul... sa distruga omenirea ptr. a salva planeta de proprii distrugatori care o polueaza, etc. Armata USA il ataca, el are puteri si tehnologie mult peste oameni, reprezentantul presedintelui USA este o tembela ingamfata care-l subestimeaza... bla, bla, bla... si in final o duduie, Jennifer Connelly induioseaza extraterestrul si il convinge in 5 minute sa ierte muritorii si sa le mai dea o sansa. Si extraterestrul hotaraste el singur si opreste procesul de distrugere a oamenilor, care incepuse deja. Si pleaca din Central Park intr-o sfera luminoasa.


Credeti-ma ca este sub orice critica. Tot filmul este pasiv, nici o scena nu captiveaza, deoarece cam toate ideile au fost deja prin alte filme in acelasi gen. Deja sunt stereotipuri: extraterestrii in Manhattan, ofensiva armatei americane, si in final aia pleaca. Oribil. Criza de idei.

3 comments:

Anonymous said...

http://www.imdb.com/title/tt0043456/

Originalul a fost facut in 1951...

Adina Afendulis said...

Incredibil! Este identic!... Omenirea a ajuns in criza de idei.

Anonymous said...

Nu e vorba de criza de idei in legatura cu filmele ci criza de idei in legatura cu viata noastra si modul cum o tratam.
Mi se pare un film bun si ideea cu care ar trebui sa ramanem este ca Planeta nu este a noastra, lucru logic, avand in vedere ca ne batem joc de ea ca si cum am vrea sa vedem cu ochii nostri sfarsitul actualului ciclu al vietii.