28 December 2007

Corabioare din vinete


Este o mancare inventata din resturi avute prin frigider. Aveam o vanata si nu stiam ce sa fac cu ea, sa fie si sanatos si gustos. Mda, vesnica dilema... Mai aveam niste branza de vaci grasa (ramasa de la placinta lui Victor). Si am procedat astfel: am taiat vanata in doua, am scobit putin jumatatile de pulpa si le-am bagat la cuptor intr-o tava, pana s-au inmuiat. Am calit pulpa scoasa si taiata cubulete mici in ulei de masline. Apropos de calire in ulei sau orice care se prepara in ulei in tigaie, eu tin flacara foarte mica tot timpul ca sa nu se incinga foarte tare uleiul. Daca se incinge tare, ajunge mai repede la acel "smoking point", punct in care se arde si din grasime sanatoasa devine nesanatoasa si cancerigena.
Am amestecat separat branza de vaci grasa cu migdale macinate (le am tot timpul in frigider, deaorece i le pun lui Victor peste orice, fiind sursa excelenta de fibre si grasimi sanatoase). Peste amestec am pus vinetele calite + piper. Amestecul final l-am pus in jumatatile de vinete inmuiate la cuptor, iar peste am ras cascaval. Mergea si parmezan, dar nu avea. Mergea si nuca macinata in loc de migdale. Si inapoi cu ele la cuptor!
Este o reteta care merge si intr-o dieta keto (dieta de tipul "low carbs-medium proteins-high fats"), situatie in care se foloseste branza de vaci grasa si se adauga ulei in amestecul din corabioara, ptr. a avea mai multe grasimi.
Daca mancam low-fats, folosim branza de vaci degresata, iar ulei la minim. Cascavalul ras este cantitativ nesemnificativ, deci il putem pastra.

No comments: