19 September 2015

Violet de gentiana

Pentru mine, violetul de gentiana este primul remediu pus in trusa de calatorie, oriunde plec, fie si pentru cateva zile.

Puternic antiseptic, util e adevarat doar pentru aplicatii externe, am utilizat violetul de gentiana cu mare succes in urmatoarele situatii:

- iritatia de scutec la ambii copii; nici un pediatru nu ti-l recomanda, insa este remediul minune pt. aceasta problema; daca treci peste inconvenientul patarii (oricum bebe creste repede si schimbi hainutele) rezolva repede si ieftin cea mai rebela iritatie

- rani, taieturi, arsuri; cicatrizeaza rapid

- eczeme neelucidate, pt. care cheltuisem o avere pe creme simandicoase

- pentru candidoza, irigatii vaginale cu apa fiarta cu bicarbonat de sodiu + cateva picaturi violet de gentiana; cu (un pic mai multa) dexteritate, reusesti sa ne te patezi prea mult; le recomand totusi in anotimpul rece, cand nu porti pantaloni scurti pe afara... ; despre candidoza, un articol al meu mai vechi.

- am stopat raspindirea negilor virali; in lipsa de alt remediu; doar cu aplicatii zilnice de violet de gentiana, acestia nu s-au mai inmultit; nu au involuat, insa stoparea a fost evidenta .

Din cunostintele mele, nu se recomanda spalaturi bucale cu violet de gentiana, existand risc de ingerare.


No comments: