11 April 2014

De la parfum la evolutie

Pornesc de la postarea Oliviei pe fb: "Parfumul este un accesoriu elegant, eleganta nu implica sa traznesti de la doi metri. Pana si gestul parfumarii e unul elegant, nu e ca si cum si da cu spray de gandaci, juma' de kil".

Am vazut la tv o data, cred ca pe Acasa, la emisiunea aia despre cine ce a mai facut... nu sunt toate emisiunile despre asta?... in fine, zicea una super cotata de masculii fara creier... exista si masculi cu creier? :))) glumeam, da! slava domnului ca exista!... SO, zicea fata ca ii place sa se dea cu parfum mult " ca sa se stie ca a trecut ea pe acolo"... ce naiba! nu?

Ok. Mai intai sa vorbim serios, pe urma trecem si la glume. Deci, vorbind serios, a varsa sticla de parfum pe ea, inseamna lipsa de incredere in propria sexualitate. Nu crede ca are altceva cu care sa atraga masculii si sa sperie femelele din propria specia, asa ca fie recurge la parfum, fie la accesorii de se face precum pomul de Craciun, la orice care atrage puternic atentia in ceea ce priveste prezenta fizica. Evident ca nu e constienta. Ea crede dimpotriva, ca este sigura pe ea, ca are curaj sa atraga atentia.

In perioada de imperechere, animalele secreta feromoni sexuali pentru a atrage sexul opus (exista si alti feromoni, nu numai sexuali, de exemplu cei secretati cand animalul veneaza hrana, sau cand se apara in situatii de atac). Asa ca intentia de a se parfuma, are origini in genele de supravietuire a speciei, nu poate fi explicata numai prin educatia consumista (sau consumatorista). Care are si ea vina ei, ajung si la ea imediat.

Da, atentia masculilor poate fi atrasa prin milioane si catralioane de alte mijloace, care sa ne faca cinste locului ocupat in varful lantul trofic. Animalele cu creier inferior omului, secreta feromoni ca sa atraga sexul opus, pentru ca nu stiu sa vorbeasca, nu pot sa comunice cu mijloacele umane. Imitam animalele? sau ne comportam precum ceea ce ne place sa ne pretindem, adica cea mai evoluata specie?

Tot serios vorbind, ba chiar mult mai serios, parfumul de marca, scump, luat chiar si de la mama lui de pe Champs-Elysee, este neurotoxic. Acum o suta de ani, se frecau petalele de trandafir in mojar, ca sa iasa esenta, dar azi parfumurile contin substante chimice de sinteza din petrochimie. Mai e cineva care crede ca americanii se duc peste arabi ca sa salveze oamenii din regimurile totalitare? Nu, se duc dupa resurse, mai precis dupa petrol, de care sunt dependente toate marile industrii, cea cosmetica fiind fruntasa. Aceste substante afecteaza creierul, in acelasi mod in care o fac, evident, alte sustante neurotoxice: nicotina, alcoolul, drogurile, unele medicamente alopate, aditivii alimentari in frunte cu liderul monoglutamat de sodiu, etc.

Barbati care varsa sticla pe ei? de parfum, of course :))) ... desigur, dar sunt mult mai putini decat femei. Ca sa nu inteleaga cineva iar gresit ceva, nu este vorba doar despre parfumurile ptr. femei, si cele ptr. barbati, si ele sunt toooot neurotoxice. T O A T E.   N E U R O T O X I C E.... Scuze ca explic ca la prosti, scuze celor care stiu ca nu lor li se adreseaza "explicatia", dar se pare ca in ultima vreme citesc pe aici unii care ma indoiala ca inteleg ce scriu eu. Si pentru ca eu sunt o gazda care imi respect musafirii de pe blog nepoliticosi si cu care natura nu a fost asa darnica pe scara evolutiva, pentru ei trebuie sa explic la nivelul lor. Eu pot sa si desenez, daca tot nu se intelege.

Deci, parfumurile "de firma" contin substante neurotoxice. Aia care varsa sticla pe ei de 3 ori pe zi, nu folosesc parfumuri din esente naturale, ca exista si din alea, mult mai putin cunoscute. Aaaa, nu stiati?!... daaa, exista! Uite, gasiti de exemplu aici. La categoria parfumuri bio.

Macar daca aveti copiii mici, nu va parfumati cand stati in apropierea lor. La ei afectarea creierului este mai grava decat la adulti. Intr-un fel este un nonsens, te-ai parfumat ca sa atragi masculul sa asiguri continuitatea speciei, si cand ai reusit in final, intoxici urmasul cu parfum. Ca daca nu te parfumezi in continuare, nu tii alte femele la distanta, si iar pui in pericol urmasul, prin lipsa tatalui de langa el.

Sa revenim asupra consumismului. Televizorul, reclamele, media in general! este principalul educator, invatator al majoritatii oamnilor in prezent. Ne spala creierele si ne implanteaza comportamente de consumatori. De oameni care nu ne punem intrebari. Asa arata in reclama, asa facem. Se poate trai fara produsul x? Normal ca da, insa reclama te face sa crezi ca nu, ca asa este normal sa folosesti/bei/mananci/sa te comporti. Nu mai zic de mesajele subliminale, de ultima generatie si tehnologie, care ne fac creierul pilaf, tuturor care prindem fie si o clipita dintr-o reclama.

Acum sa glumim! Stiti cum glumesc eu? Asa: articolele mele nu sunt scrise pentru toata lumea. Nu ma adresez oricui. Thanks, master for this ideea! So, toti care aveti impresia ca am scris despre voi, ca m-am referit/gandit la voi, nu mai intrati pe blogul meu. Si daca intrati in continuare, asumati-va ca va otraviti singuri si nu va mai plangetii.No comments: