04 January 2008

Jurnal dieta ketogenica

4.01.2008, vineri

MASA 1 (9:00)
130 g br. de vaci cu smantana Lacteea (20 lipide; 4,5 prot; 5 carbo; cal 332)
10 g seminte in (4 lipide; 2 prot; carbo 2,5; cal 53) FIBRE 3
10 g seminte dovleac (4,5 lipide; 2,5 prot; 1,5 carbo, 54 cal) FIBRE 1
total pe masa = 28,5 lipide; 9 prot; 9 carbo; 439 cal

MASA 2 (12:00)
50 g migdale (25 lipide; 10,5 prot; 4 carbo; 289 cal) FIBRE 6
50 g cascaval (10 lipide; 12 prot; 142 cal)
total pe masa = 35 lipide; 22,5 prot; 4 carbo; 431 cal

MASA 3 (14:30)
80 g piept pui calit in ulei masline (28 prot; 4 carb; 160 cal)
50 g broccoli fiert (1,5 prot; 1 carbo; 14 cal) FIBRE 1,5
sos = 100 g smantana 25% grasime (25 lipide; 3 prot; 4 carbo; 259 cal) + 10 g ulei + 3 catei usturoi + ardei iute uscat
total ulei 15 g (15 lipide; 132 cal)
total pe masa = 40 lipide; 32,5 prot; 9 carbo; 565 cal




MASA 4 (17:00)
100 g br. de vaci cu smantana Lacteea (15 lipide; 3,5 prot; 4 carbo; 255 cal)
10 g seminte in (4 lipide; 2 prot; carbo 2,5; cal 53) FIBRE 3
10 g seminte dovleac (4,5 lipide; 2,5 prot; 1,5 carbo, 54 cal) FIBRE 1
total pe masa = 23,5 lipide; 8 prot; 8 carbo; 362 cal

MASA 5 (18:30)
30 g cascaval (6 lipide; 8 prot; 94 cal)
10 g seminte dovleac (4,5 lipide; 2,5 prot; 1,5 carbo, 54 cal) FIBRE 1
5 g seminte in (2 lipide; 1 prot; 1 carbo; cal 25) FIBRE 1,5
10 g ulei masline (10 lipide; 88 cal)
40 g rosie (1 carbo; 0,5 prot; 7 cal) FIBRE 0,5
total pe masa = 22,5 lipide; 11 prot; 2,5 carbo; 268 cal



MASA 6 (20:00)
100 g smantana fermentata 20% grasime (20 lipide; 3 prot; 4 carbo; 214 cal)
70 g caras prajit in ulei (5 lipide; 17 prot; 120 cal)
5 g ulei (5 lipide; 44 cal)
total pe masa = 30 lipide; 12 prot; 4 carbo; 378 cal
total pe zi = 180 g lipide; 95 g prot; 37 g carbo; 2.443 cal; FIBRE 20 g
Totalul pe zi este ok: grasimi suficiente, proteine ok ptr. inceput. Carbo cam multi. De maine mai reduc carbo. In aceasta dupa amiaza am inceput sa simt in gura gustul "de acetona", un gust racoritor, cu vag iz de acetona. Aceasta senzatie anunta intrarea in stare de ketoza, starea in care organismul incepe sa fabrice energie preponderent din grasimi si incepe sa functioneze cu ketone. Intrarea a fost rapida acum (mai ales cu atatia carbo...), ca si data trecuta in noiembrie, dupa 3 zile. Faptul ca organismul reactioneza atat de repepde, este ptr. ca nu l-am intoxicat de-a lungul timpului cu dulciuri rafinate (carbo simpli) sau cu chimicale alimentare (aditivi, conservanti, etc.), adica dieta omului modern. By the way, dieta keto se pare ca ar fi fost dieta omului preistoric, care facea multa miscare, nu manca zahar, cereale, lapte, ci numai carne, seminte, nuci, legume si fructe din natura. Iar fructele si legumele numai cand erea sezonul, nu tot timpul de la Carrefour. Se pare ca mare parte din genele noastre sunt inca ale acestui stramos care a trait acum zeci de mii bune de ani. Si nu ne-am adaptat genetic inca la alimentatia cu dulciuri la discretie, paine sau cereale cu lapte, introduse abia de cateva sute de ani.

No comments: