08 December 2013

Multumesc celor care mi-au ajutat copilul

Pe 1 februarie 2013, dupa ce a iesit din operatie, chirurgul care i-a salvat piciorul lui Victor mi-a zis: daca faceti ce trebuie, baiatul dumneavoastra va fi ca inainte dupa 6 luni de la cea de-a doua operatie. Si cand va fi cea de-a doua operatie? Cam dupa un an, tijele la copii nu se tin mai mult de un an.

Dupa doar 8 luni jumate, pe 16 octombrie 2013, am scos tijele, deoarece refacerea femurului fracturat in 9 bucati, a mers intr-un ritm fantastic. Calosarea a fost mai mult decat spectaculoasa.

Anul asta a fost asa de greu pentru noi, ca nu imi doresc decat sa se termine. Cu bine :) A inceput cu nastere Elenei, pe 4 ianuarie, in niste conditii grele si urate. Cand mititica nu avea decat 3 saptamani si un pic, Viki a suferit un grav accident la ski. Femur rupt, la o treime de sold, in 9 fragmente, cu deplasare. 4 fragmente mari, 5 mici. 2 bucati de os au fost scoase efectiv, nu s-au mai putut reaseza. Au existat fragmente in maduva, a caror scoatere a facut interventia chirurgicala sa se lungeasca la 5 ore. Au fost introduse 2 tije lungi cat tot femurul. A stat 6 saptamani in ghips. Ghips de la brau pana la degete. A stat intins pe spate 6 saptamani. Am crezut ca pierde anul scolar. Dar a fost ascultator si printre orele de plans zilnic, a avut putere sa facem si lectii sa recuperam acasa ce faceau la scoala ceilalti in 7-8 ore. In limba engleza, in conditiile in care cand a inceput scoala in septembrie era mult in urma cu engleza fata de colegi si nivelul la care se preda. Am inceput un plan de nutritie si suplimente demn de astronautii in pregatire. Pe 11 martie am scos ghipsul si am inceput un lung proces de recuperere, kinetoterapie zilnic, cateva luni de zile, dublat de inot. La o luna dupa scoaterea ghipsului s-a ridicat pentru prima data in picioare, pe piciorul sanatos si a inceput sa merga in cadru. Inca o saptamana si a inceput sa calce pe piciorul operat. Pana pe la 1 august a schiopatat vizibil. Din august am marit orele de inot si s-a vazut repede. In septembrie cand a inceput scoala, nu mai schiopata deloc, alerga binisor, a mers cu bicicleta. Trebuia sa ai un ochi de specialist ca sa mai vezi ca are o problema. Vreau sa mai reamintesc si ca a facut si sedinte de acupunctura, in prima luna de la scoaterea ghipsului.

Si sa nu uit, a terminat scoala printre primii in clasa lui. Sincer... e o onoare sa-i fiu mama acestui copil.

Recuperarea extraordinar de buna nu se facea fara ajutorul unor oameni, si vreau sa ii enumar exact in ordinea cronologica in care au aparut in viata noastra si ne-au ajutat, deoarece nu pot face o lista in ordinea importantei, toti avand partea lor de contributie foarte importanta:

1. Dr. ortoped Alexandru Ulici, care l-a operat
2. Dr. pediatru Ulmeanu, care i-a urmarit evolutia
3. Nutritionistul Cristian Margarit prin forumul getfit
4. Nutritionistul Raluca Schachter (analiza fir de par, plan nutritional conform tip metabolic, monitorizare si consultanta 24 din 24 de ore)
5. Dr. homeopat Monica Uncvari
6. Dr. specialist in acupunctura Vanatoru Alexandru
7. Dr. kinetoterapeut Cristian Dumitrache
8. Profesorul de inot Cristian Fekete (club Alexandreea)

Acum am gasit putere sa astern aici aceste ganduri. Anul acesta a fost cel mai greu an din viata mea. De aceea am scris asa de putin pe blog, desi gandul meu a fost tot timpul aici, chiar cu sentimente de vinovatie ca am parasit blogul, efectiv nu am avut putere si timp sa scriu. Ca sa va arat ca suntem din nou ok, punem si o poza cu, evident :) ce este cel mai drag ochilor mei!


No comments: