31 October 2012

Placinta de dovleac pentru Halloween fara gluten

Dovleac ras, nuca macinata, cateva lingurite de miere (sau mai multe dupa gust, sau alt indulcitor; sau nici unul daca dovleacul este foarte dulce). Se impacheteaza in foi de orez (suntem consecventi in evitarea glutenului, chiar si la un an de la testul York :) Se unge cu unt de cocos, atat tava cat si pachetelele de placinta. Foile de orez (cele rotunde din imagine) se inmoaie intr-o alta tava cu apa cateva secunde, apoi se impacheteaza dupa pricepere si imaginatie in ele cate o lingura cu varf din amestecul dovleac-nuci-miere.  


Asa arata crude.


Asa arata coapte. Le-am tinut o ora in cuptorul electric la 100 grade pentru a nu denatura nici un ingredient prin supunere la temperatura prea inalta, insa dupa o ora dovleacul inca rontaia in dinti :) O solutie pentru viitor ar fi sa-l fierb un pic inainte. Asadar, dupa o ora, pentru ca trebuia sa plec de acasa, am fost nevoita sa ridic temperata la 140 de grade pentru inca 15 minute. 


Iarna cand nu voi mai avea dovleac, voi face aceasta placinta cu cartof dulce. 

2 comments:

Unknown said...

se zice ca mierea peste 40 devine toxica...

Adina said...

S-ar putea sa ai dreptate, stiam ceva si eu. Voi cerceta. Cred ca era mai bine sa pun stevia sau sirop de agave.