23 January 2009

Chec cu miere si migdale

Toata luma ma intreba daca Victor mananca dulciuri. Da, mananca, dar facute doar in casa si rar, o 1-2 ori pe saptamna. De ce asa rar? Ptr. ca:
- nu am vrut sa-i dezvolt preferinta catre gustul dulce (cateodata ii fac un desert si nu vrea sa manance, deoarece legatura creier-sistem digestiv functioneaza perfect la el, inca nu e stricata, ca la noi)
- nu are nevoie de aport suplimentar de carbo simpli, mancare zilnica oferindu-i suficient dpdv al aportului nutritiv
- arata fizic excelent si sustine fara probleme activitati precum gradinita, inotul de 2 ori pe saptamna, zilnic jumate de ora in parc in aceasta perioada rece + devastarea zilnica a casei pana la culcare
- da, i-am facut analize la sange, toate sunt ok

Ieri am facut chec cu miere si migdale.





INGREDIENTE:
- 4 oua de la finii de la tara
- 100 g unt de la vecinii finilor de la tara (au vaci)
- 150 g miere de la vecinii de la Brasov
- 100 g faina ecologica integrala de la Pukkafood
- 200 g migdale crude macinate, din Cora
- o lingurita cu varf praf copt

PREPARARE:
Se bat spuma cu mixerul 4 albusuri. Dupa ce se intaresc, se adauga pe rand si in aceasta ordine urmatoarele, mestecand cu un tel sau lingura: cele 4 galbenusuri, 100 g unt topit si amestecat in prealabil cu 150 g miere, apoi 100 g faina amestecata in prealabil cu 200 g migdale crude macinate si o lingurita cu varf praf de copt. Compozitia se pune in doua forme de chec de sticla unse cu unt si se baga in cuptorul deja incalzit, la 170 grade. Se tine 20 de minute fara sa deschizi cuptorul, dupa care se poate da focul mai incet, sau se pot muta tavile in cuptor in alta pozitie. Dupa racire, se pastreaza in frigider.

No comments: