28 May 2008

Educatie ptr. copilul meu

Vreau sa nu-l fac pe Victor un om comun, mediocru, vreau sa-i arat lumea, sa-i arat unde ii este nivelul si de unde va porni mai departe.

Vreau sa-l invat sa fie fericit. Am realizat ca fericirea este o stare de spirit, care daca nu esti educat inca de mic sa o traiesti, daca pierzi trenul de a invata aceast lucru cand esti mic, ramai un condamnat la nefericire pe viata, in ciuda banilor, sanatatii sau norocului ce nu te ocoleste.

Vreau ca Victor sa devina un om apreciat de oamenii printre care va trai. De cea mai mare parte dintre ei, ptr. ca de rautate si invidie inca n-a scapat nimeni.

II doresc ca iubirea, atunci cand o va trai, sa-i fie impartasita. Aici, din pacate, eu nu pot sa-l ajut.


Va merge la una dintre cele mai bune gradinite din Bucuresti, si cred ca o sa aleg o scoala particulara ptr. mai tarziu. Educatia primita in aceste locuri va fi cu siguranta una solida si calitativa. Cu toate acestea, o sa-l iert ptr. un calificativ mai putin bun in sistemul educational scolar, si o sa fiu neinduratoare ptr. orice palma pe care o va primi in "scoala vietii". O sa reluam amandoi la nesfarsit acea lectie de viata neinvatata, pana isi ia doctoratul in ea.

4 comments:

Anonymous said...

E superb blogul si tu esti o tipa superba.
L-am citit pe tot si singura parte negativa e ca nu sunt mai multe mesaje... felicitari!

Adina Afendulis said...

Multumesc mult! Promit sa scriu mai des! Deh... vacanta!... am cam hoinarit!

Anonymous said...

"Om comun, mediocru" - cu toate ca nu cred ca ai vrut sa spui mediocru, ca nimeni nu isi doreste sa fie doar intre doua limite - se cam bate cap in cap cu "una din cele mai bune gradinite din Bucuresti si scoala particulara mai tarziu". Daca era asa mergea la o gradinita normala si scoala tot la fel de normala. Nu?

Adina Afendulis said...

Cred ca nu ai citit bine. Am scris ca "NU vreau sa-l fac comun si mediocru".