23 November 2012

Alimentele tinute in caserole de sticla sau plastic

De cand a inceput Victor scoala, a aparut necesitatea a doua pachetele cu mancare la scoala, unul pentru pauza mica, unul pentru pauza mare, deoarece sta la scoala pana la 15:00 sau 16:00, in functie de zi, iar mancarea de la bufetul scolii e junk. O sa fac un articol separat despre idei ptr. pachetelul de la scoala in general, pentru ca eu si mama ne-am prins urechile la inceput, mai ales in conditiile dietei  lui Victor, fara lactate de vaca si gluten. 

Acum vreau sa va zic altceva, despre sticla si plastic, ca variante de stocare a alimentelor. In frigiderul meu, dupa 4 zile, niste chiftele facute la cuptor din cartofi, dovlecei, ceapa, patrunjel si oua, arata asa: cele in recipient de sticla sunt perfect uscate, nu au nici macar vreo mazga pe ele, pe cand cele tinute intr-o caserola de  plastic de care ii dau lui Victor la scoala, au mucegait dupa 4 zile. Ambele caserole au avut capac, ambele capace de plastic, dar capacele nu au atins mancarea. Stiu ca nu e ok plasticul, insa anul asta asa vom proceda, este prea mic ca sa fie atent sa se mai introarca cu una din email acasa sau sa nu sparga in ghiozdan una din sticla. 


5 comments:

AlinaS. said...

5 zile mi se pare mult pentru pastrarea mancarii in frigider indiferent de modul de depozitare. 3 zile este maximul recomandat (ce include si ziua gatirii). Daca iti ramane mancare si nu vrei sa o arunci, dupa 2 zile e bine sa o pui in pungi la congelator si o scoti cand ai nevoie.

delia said...

Suna foarte bine chiftelele. Va rog, atunci cand aveti timp, sa postati reteta. :D
Va multumesc frumos si va urez sa aveti un bebe sanatos de care sa va bucurati in fiecare clipa!

Roda said...

Poate caserola de sticla a fost descoperita?

Adina said...

Nu, Roda, ambele caserole au avut capace, ambele capace fiind din plastic, insa capacele nu au atins mancarea.

Adina said...

Asa este, 4-5 zile sunt multe ptr. pastrarea mancarii in frigider. Dar se mai intampla, de fapt uitasem de ele, nu mai aveam de gand sa le mancam, si le-am gasit in stadiul respectiv, ceea ce m-a uimit, cat de bine se pastrasera cele in sticla.

Mancarea veche (care contine proteina animala, grasime, resturi vegetale potrivite pentru dieta carnivorelor) o congelez in pungi si o pastrez pentru niste caini din provincie, cand ajung pe la ei, le duc cate o sacosa de resturi. Nu prea aruncam mancare acasa, a ajuns o chestie de educatie.