02 June 2016

Epilare definitiva

Mi-am dorit-o inainte sa stiu ca exista asa ceva. Cand am inceput sa ma epilez, mai precis in clasa a 7-a, aveam deja o pilozitate mult mai accentuata decat a celorlalte fete de varsta mea. Na.. par superb pe cap, par si pe picioare... Nu se poate sa le ai pe toate. 

De atunci am devenit sclava epilarii cu ceara, singura care dadea rezultatele cele mai durabile (3 saptamani). Am incercat o perioada metoda aparatului de epilat. A fost un dezastru. Dupa un an de folosit, jumate din fire imi cresteau pe sub piele, jumate faceau foliculita. Nici cu crema de epilat nu m-am impacat, ceva din ingrediente imi dadea o alergie manifestata prin mancarime care dura cateva ore dupa aplicare. 

Prima programare de epilare definitiva mi-am facut-o intr-o miercuri in luna mai 2012. Eram asa de incantata, incat nu am tinut cont de faptul ca urmeaza perioada de vara, cand nu se recomanda. Luni insa am aflat ca sunt insarcinata!! Ta daaa! si gata cu epilareaaa!

Am revenit in ianuarie 2015 si dupa ceva cercetari de saloane, am ales Coquette, epilare cu laser. Pana in prezent am facut 6 sedinte zona inghinala si axila. Pana creste parul din nou si este nevoie de o noua sedinta, inca nu ma tine mai mult de 3 luni. Dar dupa a 10-a sedinta, promisiunile sunt ca ar trebui sa tina minim 6 luni. Acesta este adevarul, epilarea cu laser nu este chiar definitiva. Insa chiar si numai dupa 3 luni, parul care imi creste mie cel putin, este cam 30% din ceea ce fusese initial, cu firul mult mai subtire. 

Consider ca merita. Categoric. Imi pare rau ca nu am apelat mai devreme. Alte aspecte le enumar mai jos:

- durerea este suportabila, este ca o durere de arsura, ca in situatia cand ti s-ar aplica ceara prea fierbinte; durerea descreste de-alungul sedintelor, de exemplu acum dupa 6 sedinte, nu mai simt cam nimic;

- cu minim 3 saptamani inainte de sedinta

- nu ai voie sa te expui la soare 6 saptamani inainte si dupa sedinta de epilare; eu am incalcat aceasta regula, adica am venit la epilat la doar cateva zile dupa plaja la, si rezultatul a fost durere inzecita;

- pretul il puteti vedea pe site-ul lor : aici;

- nu am avut parte deocamdata de nici un efect advers negativ;

- nu am epilat si picioarele (zona care merita in cazul meu) din considerente finaniare in raport cu eficacitatea; adica am vrut sa vad mai intai daca merita si este eficient, pt. ca picioarele costa mai mult si nu voiam sa risc; asadar picioarele le voi aborda din toamna, dupa 15 octombrie, in condittile in care de la 1 septembrie imi propun sa nu mai stau la soare.

O sa revin cu actualizari in perioada urmatoare. Vreau sa punctez cel mai important aspect: dupa efectuarea celor 10 sedinte, la cat timp este nevoie de epilare din nou.


No comments: