Pana una alta, aseara am cheltuit in Mamaia o avere pe un snitel ars (ars rau! nu asa... ca sunt eu exagerata), o salata verde care nu a mai venit si niste midii necuratate (aveau nisip in ele) la restaurantul La Cena Byblos, in Mamaia pe plaja, ca reper in dreptul hotelului Central. Vederea insa a facut toti banii, sunt 3-4 metri de la masa pana la valuri.
Ca o paranteza, daca vrei sa cureti de nisip midiile culese din mare (cele de acvacultura nu au nisip) trebuie sa le tii in apa rece care curge, timp de 24 de ore. Greu de facut si costisitor.
Nu poti mereu sa te urci in masina sa pleci in Constanta sa mananci, insa daca o faci, ai mai multe sanse sa mananci bine. Un loc bun este in portul Tomis, unde gasesti peste proaspat si preturi mici.
Mult mai trista mi se pare povestea cu unde stai la plaja in Mamaia. Zona de nord ramane - dupa gustul meu - cea mai civilizata si linistita, cu preturi variate pentru sezlonguri, de la 15 lei in timpul saptamanii (20 in weekend) pana la 350 sau chiar 70 lei in weekend. Eu sunt de acord sa platesti mult, atata timp cat primesti ceva pe masura banilor. Cam asa suna o lege a economiei de piata. Insa in unele locuri primesti niste servicii foarte proaste. 350 lei este la Fratelli, unde merita daca faci abstractie de oamenii din jur. Personalul este brici, iar branch-ul (doar sambata si duminica) chiar foarte bun - diversificat si calitativ. Singurul lucru rau la acest branch este ca platesti un pret fix si mananci cat poti. Daca nu te controlezi, risti sa mananci prea mult.
Plaja ideala din punctul meu de vedere este ceva mai pustie, fara sezlonguri si umbrele, fara muzica - prefer sa aud valurile, ci doar cu niste copaci crescuti natural, fie ei salcami ori cocotieri, care sa-mi tina umbra (nu mai sunt prietena la plaja cu soarele de niste ani). Daca am umbra, pot sta si pe un prosop pe nisip. Si fara gunoaie prin nisip, fara prea multa aglomeratie. Si cu apa neaparat calda si limpede.
No comments:
Post a Comment