Azi la acest targ am aflat ca miscare slowfood, initiata de Carlo Petrini in Italia in '86, are o filiala in Brasov. Care organizeaza acest targ de produse traditionale ori hame-made in Piata Sfatului, in ultimul weekend al fiecarei luni.
Demne de amintit mi s-au parut:
firma Rupi cu lactate de capra; nu au inca un magazin in Brasov;
in Bucuresti ii gasiti la Naturalia si in Piata Obor la etaj
mustar de Tecuci, fara zahar, conservanti, coloranti
icre de pastrav si pastrav afumat de la Pastravaria Trecatoarea Ursului din Rasnov
produse din vanat de la Elk Farm;
magazinul lor este langa restaurantul Bella Muzica, tot in Piata Sfatului
la targ au stand fara vanzare, asa ca am mers in magazin, unde ai reducere 15 % daca vii in zilele targului; nu este prima data cand cumpar mezeluri de la ei, insa sunt singurele mezeluri pe care le cumpar, pentru ca sunt cele mai gustoase mezeluri de cumparat pe care eu le-am gasit in Romania (chiar si in frigider nu tin mai mult de cateva zile - datorita lipsei conservantilor; isi schimba culoarea la cateva ore dupa taiere - datorita lipsei colorantilor);
recomand carnatii de casa din cerb si salamul de mistret. Este posibil ca o parte din (sau chiar toata) carnea de vanat sa provina din animale salbatice crescute in captivitate. Nu stiu exact, insa chiar daca ar fi asa, mezelurile respective tot sunt mai bune (dpdv al ingredientelor si gustului) decat cele din supermarket-uri cu soia si glutamat de sodiu.