19 April 2012

Briose dairy &gluten free pentru un Paste fericit!

De cand cu intolerantele depistate la testul York (la lactate, gluten, carne de pui si curcan - pe rosu; la carne de vaca, albus de oua, drojdie si nuci Macadamia - pe galben - stiti pe cineva care are mai multe ca noi? :)))...), am renuntat la clasicul cozonac sau pasca de Paste. Ca sa zicem si noi ca sunt sarbatori pascale, mama ne-a pregatit niste variante de dulciuri fara gluten si fara lactate. Scuze ca abia azi am avut timp sa le postez aici.


Reteta este inspirata de aici. Aceste briose au inlocuit cozonacul :)

Iar pasca a fost inlocuita de o prajtura:


Reteta:

- se pune in tava 1-2 banane taiate ca in poza de mai sus si o cantitate de sirop de artat incat sa le acopere;
- se amesteca in blender: 100 gr unt cocos, 200 gr lapte cocos 1 banana, 4 oua, 1 lingurita esenta vanilie;
- se adauga peste 150 gr. faina fara gluten (amestecata inainte cu 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu);
- se mai adauga 2-3 linguri cacao si 100 gr migdale macinate;
-se toarna in tava peste banane si se baga la cuptor pe principiul "foc mic si timp de coacere cat mai lung".

No comments: