05 February 2012

Restaurantul Belvedere din Brasov

Daca sunteti prin Brasov si vreti sa mancati ceva absolut deosebit pregatit de maestrul bucatar Ioan Florescu, sa aveti o priveliste superba a orasului (in special la ora inserarii) si daca va si dau un pic banii afara din buzunar/poseta/borseta/gentuta... nu ratati acest restaurant. Este pe drumul spre Poiana Brasov, pe stanga cum urci (langa statia de autobuz Varte pentru cunoscatori) la ultimul etaj al hotelului cu acelasi nume.

M-a placut faptul ca am primit din partea casei un mini-antreu si o mini-supa pana la sosirea comenzii, deoarece comandasem numai felul principal. Victor al meu de 6 ani, care nu s-a prins ca sunt niste gustari din partea casei, ne-a distrat mirandu-se ca supa este atat de mica si intreband daca nu au mai mare, motiv pentru care a servit-o si pe a mea.

Mini-antreul nu as putea sa va spun ce continea exact, am retinut doar branza si fazan:


Supa a fost din leurda cu spuma de lapte, stiu deoarece am cautat-o in meniu, Victor fiind impresionat (probabil si de la gustul laptelui pe care nu l-a mai simtit de ani de zile) si rugandu-ma sa-i fac acasa.


Legat de partea de supe din meniu, am retinut una care era cu crema de capucino si ceapa, pe care nu am incercat-o pentru ca am comandat ca fel principal primul preparat de pe pagina specialitatilor maestrului bucatar, si am vrut sa-mi rezerv papilele gustative pentru ea. Mi-a fost teama ca nu voi retine exact cum se numeste, asa ca am pozat meniul:La masa au fost mai multe preparate, printre care un somon cu creveti pe pat de legume si un muschi de vita cu crusta de parmezan si cartof copt cu un sos de branza. Batea la ochi de prost gust sa pozez tot meniul, asa ca imi cer scuze ca nu am retinut detaliile acestor doua preparate.Am gustat din toate, dar tot ficatul de gasca mi-a placut cel mai mult. Desert nu am luat, desi mai mult ca sigur ca merita. Asa voi fi sigura ca revin.

As vrea sa mai fac o precizare legat de preturi. Sunt foarte mari pentru Brasov. Sunt doar mari pentru Bucuresti. Sunt mici pentru numele bucatarului si pentru calitatea preparatelor.

Servirea este ireprosabila. Seful de sala vine sa te intrebe imediat cum se aduc preparate, daca totul este ok, dar si ulterior pentru a culege un feedback in urma servirii preparatelor. Si este vizibil ca nu o face doar ca pe o indatorire.

Pe site-ul www.restaurantbelvedere.ro gasiti mai multe despre maestrul bucatar Ioan Florescu si despre preparatele servite in restaurantul Belvedere.

Pana in prezent, Belvedere este restaurantul din Romania care mi-a placut cel mai mult si caruia ii dau nota maxima.

2 comments:

Costin Comba said...

Lista de preturi... :)
Stiu ca nu toate se rezuma la pret, dar mai este nevoie si de aceasta informatie.

Adina Afendulis said...

Sunt mari. Le poti gasi pe site-ul lor www.restaurantbelvedere.ro

In articolele despre restaurante nu am scris pana acum si despre preturi, doar am facut remarci daca sunt foarte mari ori foarte convenabile.

Banii, sunt un subiect tabu, mai greu de abordat. Precum sexul, religia, politica.

Dar, ai dreptate, este o informatie utila, o sa scriu de acum si despre preturi.