24 February 2012

Acupunctura pentru spondiloza lombara

Spondiloza lombara este o problema mai veche in cazul lui Andrei. Acum 3 saptamani, o miscare gresita la sala de forta, prea multa greutate la presa verticala, spatele asezat incorect in scaun (mai precis spatele nelipit complet de spatarul scaunului) si problema s-a acutizat pe loc. In aceeasi zi a mers la un doctor alopat care i-a recomandat Movalis si Ketonal. A refuzat sa ia tratametul alopat. De buna voie si nesilit de nimeni, dar probabil influentat pozitiv de-a lungul anilor de increderea mea in terapiile alternative, m-a rugat sa-l duc la la acupunctura. Era sceptic, deci excludem placebo, vroia doar sa testeza acupunctura, parca astepta sa nu functioneze. Eu si mai sceptica, deoarece ma gandeam ca daca isi pune in cap ca nu functioneaza pentru el, chiar isi poate influenta corpul cu mintea si nu are nici un rezultat si nu aveam chef de astfel de teste. Se pare ca este mult mai usor sa iti canalizezi mintea in mod auto-distructiv decat auto-constructiv, pentru propriul corp. Din pacate.

A doua zi cand a ajuns la cabinetul de acupunctura al doctorului Codrut Tutu avea dureri si mai mari, nu se putea aseza pe scaun, nu putea sa se mai ridice o data asezat, nu putea sa respire pana la capat, nu putea sa tuseasca. Dupa 30 minute de terapie cu ace, ii trecuse 80% din durere. A doua zi si a treia zi au disparut treptat toate durerile. Recomandarea doctorului a fost sa faca cate o sedinta pe saptamana, minim 2 luni, dublat de suplimentarea alimentatiei cu tincturi de plante de la Pirasan. Tincurile le-a luat, insa de atunci a mai facut numai 2 sedinte, renuntand pentru moment, asa cum fac oamenii in general cand se simt mai bine si alte prioritati isi fac locul. Din fericire, doctorul este foarte intelegator si este obisnuit cu tatal meu care de ani de zile ajunge la acupunctura cu spatele "in pioneze" pentru cate o sedinta, apoi dispare pana la criza urmatoare. Tocmai pentru ca nu face tratamentul cum trebuie, problema ii revine in cateva luni.


M-am bucurat foarte mult de aceasta reusita, deoarece Andrei a rezolvat o problema de sanatate fara sa-si intoxice organismul cu tratamente simptomatice alopate (Movalis si Ketonal), care nu i-ar fi tratat cauza, ci doar efectele. Si poate cel mai important, a capatat incredere in metoda fata de care era sceptic.

As vrea sa precizez ca nu fac reclama doctorului Codrut Tutu intr-un mod in care eu am ceva de castigat. Realizez ca ceea ce scriu eu aici este tot o forma de reclama, pe care mi-o asum constient, insa ceea ce eu vreau sa promovez este terapia alternativa cu acupunctura, nu un doctor anume. Dintre multiplele cabinete de acupunctura de pe paneta Pamant, voi puteti alege pe care il doriti.

Din Bucuresti, eu am incercat cateva cabinete de acupunctura si dintre toate l-am ales pe cel al doctorului Codrut Tutu. Pentru ca studiile lui sunt solide si realizate in Asia, pentru ca a fost singurul care a avut rabdare sa-mi explice detaliat cum functioneaza metoda si pentru ca toti pe care i-am dus la el, au avut reusita 100%. Atat pe termen scurt (cazul lui Andrei si al tatalui meu), cat si pe termen lung in sensul tratarii definitive a problemei de sanatate (o prietena din Anglia cu hernie de disc - operatia parea iminenta in Anglia, unde doctorii au fost total uimiti de regresia totala a afectiunii dupa tratamentul cu acupunctura in Romania; mama - fisura de menisc la ambii genunchi acum cativa ani - operatia de asemenea iminenta - dupa 3 luni de acupunctura, RMN-ul aratand o vindecare completa si inexlicabila).

Pentru Andrei, pretul sedintelor dintr-o saptamana a fost de 125 lei. Sedintele pot fi facute toate intr-o zi intr-o sesiune mai lunga sau impartite in 5 zile, a cate 25 lei pe zi. O tinctura de la Pirasan pentru o saptamana costa 100 lei.

No comments: