05 May 2011

Surse de inspiratie in bucatarie

Chiftele din carne de vanat la cuptor.

Sunt inventate de mama, pe care am educat-o ani de zile, dupa care creativitatea in materie de mancare sanatoasa, i-a iesit in final ca fluturele din cocon:

carne mistret tocata, carne gasca salbatica tocata, carne porc tocata, grasime de curcan neaparat de curte; dovlecel oparit (nici fiert, nici tocat) dat prin razatoarea mica; oua; ceapa si usturoi tocate fin si calite in ulei cu apa la foc mic; se poate pune sare, piper dupa gust, mama insa nu pune, nu gatim cu sare in general; se amesteca toate aceste ingrediente, si se modeleaza cu mana uda in apa chiftelele, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Fara grasime, nici pe chiftele, nici pe hartia de copt. Se dau la cuptor. Cand au inceput sa se rumeneasca, se intorc pe partea cealalata. In final arata ca-n poza:



Victor le mananca cu mare placere. Au un gust deosebit datorita vanatului. Ne plac tuturor din casa, insa ies putine si le pastram ptr. copil, normal. Ideea a pornit din faptul ca aveam gaste de vanat si nu prea reuseam sa le mancam altfel pregatite. Mie mi-a venit ideea sa tocam carnea si s-o "ascundem" prin alte preparate. Iar mama a inventat reteta de mai sus.

Lui Victor i le dau cu salata verde si sos din smantana, marar ori patrunjel, usturoi si ceapa verde tocate foarte marunt.

1 comment:

Bhendis said...

mmm..delicios:D:D