15 April 2011

Problema slabirii vazuta din alt unghi

Nu este prima data cand ma inspir sa scriu un articol din comentariile primite de la cititori. De fapt, acest gen de feedback este cel mai important imbold catre cunoastere. Ma motivez sa aflu mai multe si sa redau aici, cand vad ce nu stiu ceilalti. Asadar, o sa punctez cateva aspecte legate de modul gresit in care este privita slabirea:

- Cele mai grave efecte nocive ale alimentatiei gresite, nu sunt cele vizibile pe termen scurt (adica ingrasat, celulita), ci sunt cele mai putin vizibile, cele interioare, asupra sanatatii, care apar pe termen mai lung.

- Cel mai grav cand mananci junk nu e ca faci celulita, ci ca te imbolnavesti. Ar trebui sa renunti la zahar, cereale, margarina, lapte dulce, soia, alcool, tigari, mancare procesata si aditivi alimentari, nu ptr. ca faci celulita si te ingrasi, ci ptr. ca o sa te imbalnavesti grav la 60 de ani si o s-o tii prin spitale, in loc s-o duci binisor spre 90 si sa mori de batranete acasa. Da, toti murim, insa conteaza cum ne vom trai ultimii ani.

- Ar trebuie sa te intereseze mai mult ce se intampla sub piele, sub coaste, in interiorul organismului, in venele de sange, in ficat, nu mai zic de gandurile emise... Deoarece sanatatea, cand exista in fiecare celula a organismului si este in insotita si de o gandire pozitiva, se va reflecta intr-un fizic frumos, svelt.

- Degeaba ai slabit cele X kg (pt. fete) sau ai reusit sa bagi ieri la piept inca Y kg (pt. barbati), daca fumezi, pierzi noptile, te otravesti cu sentimente negative. Fumatul nu te ingrasa azi-maine, insa in timp va deregla suficiente in organism incat sa ajungi sa te ingrasi in final. Sau sa slabesti prea mult (nimanui nu-i plac scheletii ambulanti). Sau sa nu mai ai energie (decat dupa o tona de cafea). Sau sa ai cercane, riduri, piele urata.

- Degeaba iti place ce vezi azi in oglinda si atragi usor privirile pe strada, daca capul tau frumos frezat/machiat/cu ochelari de fitze pe nas, emite pesimism, rautate, invidie. In timp aceste ganduri negative se vor vedea la exteriorul tau.

- Slabirea trebuie privita ca un efect secundar (pozitiv) al unui proces de insanatosire/detoxifiere a organismului. Ca un bonus.

No comments: