05 February 2011

Ce am mai mancat bun acasa ori la restaurant

Va cer scuze celor care imi citeati blogul regulat ca am scris atat de rar in ultima vreme. Am avut ceva mai multa treaba iar timpul parca intra in sac. Promit ca din primavara o sa revin cu frecventa mai bogata. Pana atunci, postez azi toate pozele cu mancarica buna, pe care le-am tot strans in telefon in ultima vreme si nu am avut timp sa le postez. Asadar...

Macrou la cuptor cu rosii chery, ceapa, ulei masline, zeama lamaie, sare, piper.



Ficatei inveliti in slanina si prinsi cu scobitori la cuptor. Se pune putina apa in tava. Fara alta grasime, deoarece slanina se va topi.



Sparanghel cu somon si cateva cubulete de slanina printre, evident la cuptor!



O salata de care m-am indragostit in ultima vreme, ptr. ca am o perioada in care nu mai suport salata verde, rosie, creata ori andive. Am inceput sa mananc patrunjel combinat cu ustuori, rosii chery, seminte in, seminte dovleac, multa zeama lamaie, ulei, sare.



Sfat practic ptr. coacerea la coptor: daca nu aveti tavi de sticla/ceramica/lut termorezistente CU CAPAC, puneti deasupra tavii o bucata de hartie de copt uda (ptr. a face priza cu margina tavii) ca in poza de mai jos:



Ficat de vitel in sange cu piure de cartofi si salata verde, la cafeneaua Don Cafe (Dorobanti). Foarte, foarte bun. Pretul este mare ptr. marea majoritate a oamenilor. Dar se poate face si acasa usor.



Acest tort l-am fcut de Sf. Ion. Il mai facusem anul trecut in august (reteta o gasiti acolo), doar ca acum am folosit zmeura in loc de banane. Exact pe dos decat era normal... En fin, este un tort raw, fara coacere, din nuci, curmale, avocado, miere si cacao.

No comments: