13 January 2011

Sport acasa versus sport la sala

Intr-o dimineata in zilele libere de sarbatori, m-am trezit prima din casa, am facut 30 de minute de bicicleta in timp ce m-am uitat la stiri si am butonat un pic laptopul asazat pe spatarul canapelei langa bicicleta. A urmat un dus rapid, apoi am mancat micul-dejun cu Victor (care se trezise intre timp) in pat, apoi am facut o ora de sport (pe covor exercitii gen pilates si arte martiale... am mai scris desprea combinatia asta, folositi functia search) uitandu-la la un film la tv.

Acest program se intampla numai in weekend, in timpul saptamanii fac cardio dimineata si ora de exercitii seara. In medie, de 3-4 ori pe saptamana.

Ma gandeam ca nu as merge la o sala (fapt ce implica deplasare pana acolo, schimbat in haine de sala, iar la sfarsit dus, iar imbracat, iar drum prin vreo nebunie de trafic) ptr. a face acelasi lucru pe care il pot face acasa.

O sesiune de tras de fiare in forta as face o perioada si m-as duce la sala ptr. asta, insa in prezent nu pot face fata cu alimentatia, suplimentele si odihna, unei perioade de tras de fiare. Asa ca nu ma bag deocamdata. Insa ptr. a face o forma de aerobic, pilates, tae-bo, etc. nu m-as deplasa de casa ptr. nimic.

Astept primavara ptr. a relua alergatul, neaparat pe pamant, nisip ori pista de aatletism, ptr. a proteja articulatiile. Inot as face cu placere, dar nu am gasit nici o varianta buna aproape de casa.

In aceasta iarna am patinat pe ghiata de cateva ori cu Victor. In februarie o sa mergem la ski la munte, si o sa ma dau cu placa dupa 3 ani de pauza. Sper sa ma descurc.

1 comment:

Maria said...

ai incercat Pilates? Mie mi-a placut pentru ca iti face ,,carnea mai tare", lungeste muschii, intregul corp are un aspect mai delicat. In general dupa o luna de cel putin 2 sedinte pe saptamana scap de celulita (daca o ai) si imi simt picioarele mai ferme (pentru ca de picioare sunt eu obsedata, nu observ prea atent bratele sau abdomenul).