29 December 2010

Sarbatori fericite!

Revin dupa o scurta absenta cu cateva poze de la serbarea de la gradi, unde Victor a fost spiridus.







Va propun un tort de ciocolata ptr. sarbatori, incadrabil in orice dieta.

Ingrediente: 500 gr. ciocolata neagra (75-85% cacao) si 10 oua. Atat.

Preparare: 300 grame ciocolata neagra topita in bain-marin si amestecata cu 10 galbenusuri. Apoi se amesteca prin incorporare cu 10 albusuri batute spuma. Se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incalzit dinainte la 200 grade, timp de numai 10 minute. Apoi se da la rece pana a doua zi, cand se scoate din forma si se toarna peste tort o glazura din 200 grame ciocolata topita de asemenea in bain-marin. Se poate rade pe deasupra ciocolata. Se tine din nou la rece 30 min.



Va urez sarbatori fericite si un an nou mai bun!

No comments: