21 July 2010

Apa structurata

Apa are memorie. Evident ca este un subiect controversat. Se pare ca moleculele de apa se rearanjeaza si astfel memoreaza informatii, desi compozitia chimica ramane schimbata. Fenomenul este numit si epitaxie, insemnand ca o configuratie de atomi a unei substante poate provoaca o randuiala similara la alta substanta cu care intra in contact.

Apa memoreza tot ceea ce a intalnit in traseul ei pana a ajuns la noi: de la obiectele pe care le-a atins, evenimentele in care a fost implicata, chiar si gandurile persoanelor cu care a intrat in contact. Mai mult, este substanta cu cea mai bogata memorie din toate substantele cunoscute pe pamant. Si nu numai ca e capabila sa pastreze, dar poate si transmite informatiile stocate mia departe.

Memoria apei se sterge prin trecere ei in alta forma decat cea lichida, si anume solida (ghiata) sau gazoasa (vapori). Apa se autopurifica prin evaporare sau inghetare si revine la forma initiala cu memoria curata prin condensare (ploaie) sau prin dezghetare. Apoi o ia de la capat cu stocarea informatiilor, memorand tot ce intalneste in cale pana trece din nou in alta forma decat decat lichida.

Stergerea memoriei apei sau autopurificarea se face si prin rugaciune. Prin rugaciune, apa devine mai dulce la gust si cu proprietati benefice ptr.organism, fara sa isi schimbe compozitia fizica. Nici un postulat al chimiei nu poate explica acest fenomen.

Apa purificata prin inghetare si dezghetare se numeste apa structurata si se pare ca are proprietati terapeutice deosebite. Aceasta insusire a apei inghetate este confirmata de marele numar al longevivilor centenari din Yakutia (inima Siberiei), din Tara Hunzilor (nordul Pakistanului), din Vilcabamba (Ecuador), sau din muntii Georgiei, Mongoliei ori Peru, care folosesc apa de baut din taierea si topirea ghietii din ghetari. Structura cristalelor apei de ghetar este similara cu cea a apei din celula vie a unui organism sanatos. In urma studiului acestei ape din ghetari s-a remarcat ca:

- grabeste germinatia semintelor si maturitatea plantelor udate cu ea;
- are puternic efect regenerativ asupra organismelor vii; mai precis, incetineste ceasul biologic, sau altfel zis, traiesti mai mult;
- opreste hemoragiile;
- cicatrizeaza arsuri, rani, taieturi;
- are efecte benefice asupra sangelui si limfei (pe care le purifica), asupra sistemului cardiovascular, hormonal si chiar in cazuri de cancer.

Mai multi naturopati (de exemplu rusul Mikhail Tombak in "Sa traim 150 de ani") recomanda consumul curent de apa inghetata si dezghetata. Se recomanda un pahar obligatoriu pe stomacul gol dimineata. Cum se face? Daca nu ai acces la nici un ghetar si nici nu te poti muta in Himalaya, Tibet, Siberia ori Pakistan :)) … cumperi apa plata (ar fi ideal in recipient de sticla, nu platic) din hypermarket sau o iei cu butoiul de la o fantana buna/ izvor de munte, si o pui acasa intr-un recipient mai mare din sticla ori o cratita/galeata din email si o bagi in congelator/lada frigorifica. Iarna se poate lasa chiar afara. Nu in recipiente de plastic, ptr. ca la rece se accelereaza eliminarea in apa a ftalatilor din plastic. Astepti sa inghete, apoi o scoti la temperatura camerei si o lasi sa se dezghete singura. Apoi o torni din nou in sticle ca sa nu stai cu galeata pe masa :))) in bucatarie. Sa nu ai ganduri ori sentimente negative cand faci operatiunea, ca strici apa. As recomanda inghetarea o data a unei cantitati mici, cat pentru o zi, deoarece riscul de recontaminare a apei creste daca o tii dezghetata mai multe zile pana la consum.  Se pare ca Einstein ar fi zis ca “lucrurile geniale sunt simple”.

Adeptii culturii tibetane sfatuiesc ca dupa o discutie sau intalnire cu o persoana ostila, este bine sa faci o baie, deoarece apa spala informatia si energia negativa. De asemenea, daca esti intr-o discutie in contradictoriu cu cineva in casa, simpla deschidere a apei de la robinet duce la aplanarea conflictului.

Exista un experiment cu 2 ghivece identice cu flori identice plantate simultan, tinute unul langa altul, dar udate ulterior cu 2 tipuri de apa diferite: prima floare cu o apa caruia i s-au adresat cuvinte pozitive gen “iubire” si/sau rugaciuni; a 2-a floare udata cu apa caruia i s-au spus cuvinte negative gen “ura”. Se pare ca prima floare creste si infloreste intr-o veselie, iar a doua se ofileste si moare.

Datorita incalzirii, ghetarii insa se topesc. Nu este pacat de mirifica apa care va ajunge in apa sarata a oceanelor amestecata cu cockteilul creat de civilizatia umana de poluanti, metale grele, radioactive, etc.? Ba da. Insa imi vine tot mai des in minte cuvintele lui Paul Roberts din “Sfarsitul hranei”: autodistrugerea speciei umane cat si distrugerea mediului inconjurator nu este decat consecinta neintentionata, dar inevitabila, a progresului economic – sfarsitul natural al evolutiei unei specii programate sa acumuleze un numar maxim de calorii pentru un efort fizic minim, specie care a supravietuit pana cum tocmai ptr. ca a luat totul si nu a dat nimic inapoi naturii.

6 comments:

pedros said...

foarte interesant subiectul,as dori mai multe informatii daca se poate.(dv. ati folosit aceasta apa,ai observat diferente,experimente?)Daca timpul va permite as dori sa discutam pe mess s-au mail
titicroitoru@yahoo.com
Multumesc

Adina Afendulis said...

Va rog, puteti sa spuneti aici la comentarii sau pe mail parerea dumneavoastra. Eu mi-am expus-o pe a mea in articol. Din pacate nu am mai multe informatii.

quetzalcoatl said...

recomand documentarul Water : The great mistery

Unknown said...

Adina, fetito, ne spui numai prostii. Ma intreb ce congelator ai de incape o galeata cu apa si te intreb daca stii ca prin inghetare apa (gheata) se dilata, deci sticla (din sticla) se va sparge.

Adina Afendulis said...

Cornel, de obicei nu permit astfel de comentarii, lipsite de respect. Am permis afisarea comentariului tau si iti raspund, numai pentru a lamuri eventualele neintelegeri, pe care le-ar putea avea si alti cititori.

Am congelat apa plata Borsec in sticlele de sticla in care am cumparat-o, din care am varsat putin, pentru a nu se sparge. Da, e mult timp pierdut si multa daruire sa faci asa ceva pe termen lung. Nici eu nu am reusit pe termen lung.

Nu am spus nicaieri ca eu am congelat in galeata. E amuzanta presupunerea ta. Doar am sugerat folosirea unui recipent mai mare, in cazul in care avem lada frigorifica sau e iarna si il scoatem afara, si asta NUMAI in cazul cand sunt mai multe persoane care o pot consuma. In cazul unui adult cu un copil mic, nu ar avea sens congelarea unei cantitati atat de mare de apa, gen o galeata, deoarece o data decongelata, nu ai putea sa o bei pe toata in aceeasi zi. De obicei eu decongelam 3 sticle de 75 ml, cat beam eu si fiul meu.

Cam atat :)) Daca mai are cineva nelamuriri, rapsund cu mare drag. Nu este nevoie sa jigniti. Faza cu "fetito" o iau insa ca pe un compliment, la cei 36 de ani ai mei. Sa dea D-zeu sa mi se spuna tot asa si mai departe :)))

Adina Afendulis said...

Si da, am congelat si apa de la izvor in sticle de sticla, nu numai apa plata cumparata de la Borsec. Am carat cu masina apa de la izvor de munte in butoi de palstic, am mutat-o acasa cu palnia in sticle de sticla umplute 80 % doar, apoi am congelat zilnic cateva sticle.