06 May 2010

Impresii dupa 1 Mai in Bulgaria

Anul acesta am ales sa merg in Bulgaria la mare de 1 Mai. La Hotel Miramar, localitatea imposibil de pronuntat. Oricum in regiunea Burgas. La 40 de km sud de Varna. Masina nu mi-a furat-o, ca m-am dus cu RAV 4. Impresiile sunt:

- hotel nou, modern, isi merita cele 4 stele;
- pretul foarte mic: pentru 5 nopti all-inclusiv = 400 RON;
- mancarea ... asa si asa... cele 3 mese in stil bufet aveau prea multe amestecuri cu ingrediente greu de ghicit; era usor observabila strategia de reciclare a mancarii: daca seara era piept de pui la rotisor, a doua zi aparea o salata de pieptul respectiv ramas, inecata in iaurt ori maioneza; existau insa si legume ca atare, si carne ca atare, deci se putea manca cat de cat ok; insa mancarea pe ansamblu era departe de cea din Turcia (compar cu hotelurile in sistem all-inclusive); de asemenea multe din preparate erau din bucataria turceasca, ceea ce te indemna sa faci comparatia cu respectiva tara; partea buna este ca nimanui nu i-a fost rau de la mancare;
- vremea: ziua ca vara, seara ca iarna; am facut plaja la praZ in costum de baie; baie nu am facut, desi altii faceau in mare ori piscina; Victor a facut in piscina exterioara ptr. copii, deoarece avea apa incalzita; seara era nevoie de geaca groasa;
- hotelul plin de romani; dar nu orice romani, ci din cei prost-crescuti; pretul mic atrage astfel de oameni; erau si niste francezi si olandezi corporatisti, nu stiu ce cautau pe acolo;
- mai toti vorbesc romaneste si toti primesc lei romanesti.

In general programul a fost de trezit la 8 dimineata. O ora de gimnastica pe plaja exact langa apa, cu Victor jucandu-se langa mine cu scoicile. Apoi mic-dejunul pana la 10, apoi schimbat in camera in haine mai subtiri si mers pe plaja cu jucariile de nisip. La 1 pranzul, dupa nani ptr. copii, apoi iar joaca pe plaja, apoi cina, apoi iar joaca in holul hotelului pana la culcare.

Intr-o zi am fost la delfinariul din Varna si era sa fim decapitati cu o minge uriasa, pe care delfinii o trimiteau spre spectatori ca sa joace volei cu ei. Periculos.

Tot in Varna am mancat si pranzul (ca il perdusem la hotel). La un jaf de baraca pe malul marii, care se dadea restaurant: ciorba de peste, scrumbii de mare proaspete la gratar (am intrat in bucatarie si le-am pipait/mirosit ca sa fiu sigura ca nu murim pe acolo), hamsii prajite, cartofi prajiti, bauturi. Cantitativ: sa-ti pui si-n cap. Dupa ce mancasem, arata masa ca si cand nici nu ne atinsesem de mancare. Calitativ: ne-am lins degetele. Pretul: 8 euro de persoana.

Din magazinul din holul hotelului am cumparat o serie de produse cosmetice bio pe baza de trandafiri. Bulgaria este mare cultivatoare de trandafiri. M-am indragostit de miros. Vedeta este parfumul de trandafiri bulgaresc. Bate toate brand-urile celebre la miros. Persista, nu dispare dupa o ora.

Poze... curand... cand le iau de la Magureanu.

Concluzia finala: ma mai duc la mare in Bulgaria, dar in alt hotel. Am auzit ca in localitatea Nesebar este frumos. O sa incerc si acolo.

No comments: