29 April 2010

Fursecuri cu ovaz si prune

Ingredientele se amesteca la gramada in blender:

- 2 oua
- 50 gr unt
- cateva lingurite smantana fermentata
- o mana ovaz macinat
- o lingura miere
- o mana prune uscate si rehidratate in apa

Iese o pasta moale, care se aseaza cu lingurita in tava. Se coace in cuptor la foc mediu pana se rumenesc marginile. Sunt incredibil de delicioase. Victor a mancat prima tava direct din tava!

Se poate adauga dupa imaginatie: fulgi cocos, seminte in macinate, migdale macinate, bucati de fructe, etc.

Poze... cand imi voi recupera aparatul de la Alina. Ca nu vrea sa vina singur acasa...

6 comments:

Alice's Blog said...

Buna Adina, mai esti pe keto?

Iulia said...

Stiu ca e stupida intrebarea mea, insa cu ce macini tu ovazul? Sau il cumperi gata macinat?

Adina Afendulis said...

Nu e stupida. Il macin cu o rasnita cumparata de la Zepter. Seamana cu rasnita de cafea de pe vremuri.

Ela said...

ce este smantana fermentata?!

Blog de Bucuresti said...

A, multumesc frumos. Zepter s-ar putea sa fie un pic cam scump pentru mine, totusi sunt de mai demult in cautarea unei variante pentru macinare. Eu stiu de o reprezentanta a lor pe Bd Unirii, poate am sa le fac o vizita :)

Adina Afendulis said...

Ela: smantana fermentata nu mai are carbohidrati din lactoza, si implicit nici lactoza, deoarece a fost transformata prin fermentare. Este ideala ptr. cei care tin o dieta low-carb sau pentru cei cu intoleranta la lactoza.

Blog de Bucuresti: este imposibil sa nu gasesti in hipermarketuri, in zona de aparate electro-casnice, sau la alte magazine gen Domo. Iti trebuie o simpla rasnita, indiferent de firma producatoare.