23 January 2010

Andreea dupa prima saptamana

- A mancat cam 600-800 de calorii zilnic. Avand in vedere obiectivul de accelerare a metabolismului, mesele sunt inca prea mici, in medie de maxim 200 calorii. Va trebui sa urce saptamana asta spre 1200 calorii, apoi cealalta la 1400 calorii, sa vedem cum va reactiona organismul ei. Organismul ei va hotara nivelul caloric final si ne va spune in ce directie s-o luam.

- A invatat sa manace pentru inceput combinatiile carbo+proteine sau proteine+ grasimi la o masa.

- A reusit sa bea 2 litri de lichid pe zi. Am descoperit insa ca in loc de apa bea ceai... Va bea apa de acum, ptr. ca ceaiul ii grabeste eliminarea din corp a brumei de minerale pe care le are.

- De maine va incepe sa ia vit&min zilnic + omega 3. Ar trebuie sa ia mai multe suplimente, insa nu poate psihnic din prima, nu e obisnuita, ne luptam inca cu conceptia gresita ca o vor ingrasa.

- A facut 3 zile de sala 30-40 min. Nu a reusit sa faca nici o forma de aerobic dimineata inainte de masa. Va face de spatamana asta.

- A slabit 2 kg dupa aceasta saptamana, desi a mancat mult mai mult canititativ si caloric decat inainte, insa carbihidratii simpli pe care ii inghitea si preponderent seara, au fost inlocuiti de 4 mese mici echidistante ca timp de-a lungul zilei.

- Nu ii este foame intre mese, ii este foame exact inainte de urmatoarea masa, nu se simte prea plina, are energie.

- Ii este foame noaptea cand se trezeste din cauza lui bebe. A recunoscut ca inainte manca biscuitei... acum am sfatuit-o sa manance noaptea alune, nuci crude sau un branzet gras (cascaval, smantana, branza vaci grasa) + seminte de in.

- A recunoscut ca in primele zile dorea cioco, acum dupa o saptamana nu mai simte nevoia de dulce.

- Voia sa renunte duminica la ziua de trisare. Deja isi aprecieaza munca, se gandea ca o strica. Dat fiind ca este mult prea la inceput, am obligat-o sa manance niste dulciuri, repet, chiar daca stagneaza fizic un pic, este important pentru resorturile psihologice pe termen lung.

- Va face analizele, pe care a promis ca le face, si amana... cum fac toti.

- Nu voi scrie saptamanal ce face Andreea, doar din cand in cand, cand vor apare shimbari importante. Reperele daca dieta si sportul sunt ok, vor fi: sa slabeasca in continuare putin si constant, sa nu-i fie foame, sa aiba energie, sa simta aceasta transformare ca pe o experienta placuta.

Pentru amatorii de critici de genul "aruncat cu rosii": este blogul meu, scriu ce vreau, nu sunt nutritionist, am doar ceva experienta in domeniu, Andreea are peste 18 ani, a hotarat singura sa apeleze la sfaturile mele. Daca aveti timp sa cititi si sa ne scrieti un comentariu, apreciem sfaturile constructive. Eu sunt departe de a le sti pe toate.

10 comments:

Madeleine said...

Buna Adina. Felicitari pentru ceea ce faci! Cred ca Andreea e norocoasa ca are asa o prietena care pe langa programul pe care i l-a stabilit o si monitorizeaza constant. Pana la urma experienta si exemplul tau cred ca sunt mai importante decat un nutritionist.
Deocamdata nu am sfaturi cu toate ca sunt foarte interesata de subiect si 5 kg in minus nu ar strica. Vreau sa te intreb ce vitamine, minerale recomanzi in general pentru o femeie? Am vazut ca ai scris ceva mai demult despre vit. C, acum spui ca i-ai recomandat si Andreei ceva. Multumesc

Adina Afendulis said...
This comment has been removed by the author.
Adina Afendulis said...

In conditiile alimentatiei moderne din anii in care traim (adica lactate pasteurizate, carne din animale crescute in ferme in care nu au vazut lumina soarelui, pante in sere crescute in bureti in loc de pamant) orice om ar trebui sa-si suplineasca dieta cu vitamine si minerale. Mancarea noastra nu mai are cantitatile de vit&min pe care le avea hrana stramosilor nostri preistorici, cu care noi suntem din pacate inca identici genetic... Dupa ce ca nu luam suficient din alimente, indiferent cat de "brici" e dieta, mai si pierdem prin stres, fumat, somn insuficient. Deci trebuie sa inghitim pastile. Nu ingrasa, sunt doar catalizatori ai metabolismului. Ce vit&min? Un complex cu de toate. Cele hidrosolubile trebuie luate mai mult cantitativ, ptr. ca excesul se elimina. Am scris la vitamina C mai mult despre aceasta. Daca te mai pot ajuta cu ceva, intreaba-ma pe mail sau mess.

Pixxie said...

Felicitari Adina pentru ajutorul oferit prietenei tale! Sunt putini oameni care-si impartasesc trucurile asa ca tine. Ramai o sursa de inspiratie, pentru noi, incepatoarele :)

Adina Afendulis said...

Multumesc.

Anonymous said...

Ceaiul elimina mineralele din organism ? Uof, eu sunt innebunita dupa ceai, beau zilnic minim 4 cesti, dar habar n-aveam de asta...What should I do ? Sa beau mai putin ?

Julya

Sopy said...

Asta eram si eu curioasa cu ceaiul...Tell us more please!

Adina Afendulis said...

Toate ceaiurile sunt diuretice. Ca si cafeaua si alcoolul, dezhidrateaza, in loc sa hidrateze organismul. Scot mineralele si vitaminele hidrosolubile din organism odata cu apa a carei eliminare, ele o grabesc. Hidratarea organismului se face doar cu apa, punct. Cei 2-3 litri de apa zilnic recomandati, se calculeaza fara ciorbe, sucuri, alcool, ceai, sau alte lichide inghitite.

Alcoolul, de exemplu, se pare ca influenteaza niste hormoni care ii spun organismului daca e hidratat ori ba. Si daca "senzorul" se da peste cap, organismul nu mai stie daca e hidratat ori ba. Despre ceai nu am citit ca ar face la fel, deci nu stiu.

Toate ceaiurile sunt din plante ori fructe, deci de natura vegetala. Iar plantele sunt de fapt niste medicamente oferite de natura. Deci apelam la ele cand avem o problema de sanatate anume (de exemplu constipatie - atunci ceaiul laxativ isi are sensul baut 1-2 zile maxim pana rezolvi problema, nu zilnic.

Ca o paranteza, orice medicament luat pe termen lung, nu isi va mai face efectul cand ai nevoie de el, deci nu trebuie sa faci abuz zilnic de ceai dintr-o planta care ajuta ficatul de fapt, pentru ca atunci cand vei avea nevoie, organismul va fi obisnuit cu ea, si nu isi va mai face treaba.

Ceaiul negru si verde contin cofeina (ca sunt facute din aceeasi planta), deci, ca si cafeaua, da dependenta, da energie falsa in timp ce organismul e de fapt slabit si obosit. Iti e somn, dormi ziua daca poti chiar atunci cand iti e somn, sau reglezi mai bine orele de noapte de somn... nu ii tragi tare cu cafea si ceai negru!...

Atentie la ceaiurile cu aroma de capsuni, vanilie, etc. De fapt este ceai negru cu aroma adaugata.

Sopy said...

Ooo....multumim de informatii...eu nu beau ceai zilnic dar la 2-3 zile tot imi faceam o cana....nu ca as fii vreun mare fan de ceai dar stii cum zic batranii "ca asa e bine"...deci de acum incolo o sa stiu...beau ceai doar la nevoie :) Multumim inca o data pentru informatii!

Amelie said...

Super hotarata, organizata in evaluarea starii Andreei, dar si in atingerea obiectivelor. Foarte fain- o sursa sigura de motivatie, cel putin pentru mine. Felicitari si tine-o tot asa:).