19 August 2009
Masline de la muntele Athos
Bunicul lui Victor merge periodic la muntele Athos. Anul asta ne-a adus masline preparate local pe insula din productia locala. Se pare ca folosesc metode de productie si conservare ecologice. In cee ce priveste prepararea si conservarea, metodele lor sunt secrete si foarte vechi, desi bunicul lui Victor a incercat in fiecare calatorie sa afle de la ei diverse retete, nu au vrut sa-i spuna, desi el este un fel de "al casei". Din cate am inteles, tot ce mananca acei oamenii de pe insula isi produc singuri pe insula. Maslinele un gust incredibil de bun, nu au nici o legatura cu maslinele importate la noi. Eu le-am mancat azi dimineata cu morcov crud si caju, ptr. ca azi intentionez sa tin post. Vizez detoxifierea organismului in primul rand, dar sper ca terapia sa-mi atinga si psihicul. Planul de mancare ptr. azi include grasimi vegetale + carbo complecsi, adica: caju, nuci, legume fibroase (predominant frunzele, tulpina sau radacina legumelor, nu fructele), ulei + multa, multa apa.

Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
N-au nici o legatura maslinele grecesti cu ce se gaseste pe la noi.. si din cate am observat asta e probabil pentru ca nici nu s-ar cumpara, romanilor le plac cele prelucrate.
Post a Comment