01 July 2009

Atelierul de creatie KINDER ROOM

Ieri am fost cu Victor la atelierul de creatie KINDER ROOM din Bd. Decebal nr. 14, in apropiere de P-ta Muncii. Este deschis recent, pe 15 iunie, este al unui prieten Stefan Dragomirescu, absolvent al Universitatii de Arte. Nici eu nu stiam prea bine ce se intampla acolo, asa ca ieri am mers sa vedem ce si cum.

Nu am intrat bine pe usa, ca ne-a intampinat o colega de gradi a lui Victor. Viiiictoooor!... a strigat ea cum la vazut si i-a sarit de gat. Ma rog... al meu s-a facut ca n-o vede... mi-a explicat ca lui ii place de Sara nu de Maria... Ca sa vezi!... am ramas fara replica... i-am explicat un pic regulile ipocriziei, ca politetea nu are de-a face cu ce ne place sau nu ne place... nu stiu ce a inteles... Sa revenim la Kinder Room!

Atelierul de creatie Kinder Room este o camera in care copiii au la dispozitie materiale diverse din care confectioneaza obiecte intr-un mod creativ, sub indrumarea unor artisti plastici, toti absolventi al Universitatii de Arte. Materialele se schimba periodic. De exemplu, in lunile iunie-iulie se folosesc legume, fructe, seminte si samburi. In august-septembrie vor folosi hartie, carton si ceramica.

Ieri au facut un soricel dintr-o lamaie si un greiere dintr-un dovlecel. Soricelul avea urechile din doua felii de portocale uscate, nasul o boaba de cafea lipita si codita o aschie de lemn rasucita. Iar greierele din dovlecel avea nasturii boabe de cafea, iar palaria o floare uscata. In timp ce ii ajuta sa confectioneze obiectele respective, artistii indrumatori discuta cu copii despre culori, arome, vitamine continute de respectivele legume/fructe, povestesc scurte istorioare despre personajele sau animalele pe care ei le creeaza. Am inteles ca la sedinta trecuta confectionasera Cavalerul Orange si printesa Para.

Aceasta distractie a durat o ora si jumate (18:00 - 19:30) si a costat 60 Ron. Parintii pot participa daca doresc la primele ore ptr. a ajuta copilul sa se adapteze, sau pot doar privi ce se petrece in atelier printr-o fereastra din zona de asteptare. Sau pot pleca pleca pur si simplu si se intorc dupa o ora si jumate! Asta suna cel mai bine din punctul meu de vedere!

Parerea lui Victor a fost ca i-a placut foarte mult si ca mai vrea. Parerea lui este de fapt cea mai importanta.
Si niste imagini mai de aproape cu operele:


7 comments:

oliviutza said...

Imi place ideea asta, mai ales ca e aproape. De la ce varsta se duc copiii pe acolo? ca si matei se pricepe la facut chestii, din doua laptopuri a facut unul, care evident ca nu functioneaza :)

Adina Afendulis said...

Nu stiu, cred ca varsta copilului este o chestie relativa. Sunt copii capabili de la o varsta foarte mica sa tina o foarfeca in mana si sa lipeasca o bucata de hartie cu lipici, altii nu sunt in stare nici la 30 de ani. Parintele hotaraste cand poate sa-l duca. Am vazut ca cei de acolo ii duc la toaleta pe cei foarte mici, nu ii lasa sa se duca singuri, ii spala pe maini cand se murdaresc prea tare de acuarele.

Unknown said...

super tare! se mai tine? ca eu nu stiu cum sa ii umplu programul lui fii-mea :)

mi-au placut creatiile :)

oliviutza said...

hahaha.. tare aia cu 30 de ani...

Ada Demirgian said...

Buna, Adina,
as vrea sa preluam textul tau pentru recomandarile de vacanta din Ziarul Copiilor. Se poate?
Multumesc.

Adina Afendulis said...

Sigur ca da. Imi faceti un compliment de fapt, ptr. ca eu am conceput textul!

Stefan Dragomirescu said...

Cursurile se tin cu copii intre 3 si 12 ani! gasiti toate detaliile pe www.crafttag.ro