19 September 2008

Jogging

La capitolul sport nu am mai scris de mult. Insa nu am stat in timpul insa, ba chiar am facut lucruri demne de lauda. Cum pe la sala nu am mai trecut de prin martie, cam pe la 15 iunie am inceput sa alerg dimineata 20-30 minute inainte de masa. In unele saptamani am alergat in fiecare zi, in altele doar 2-3 zile pe saptamana. In final pot sa adun de la 15 iunie si pana acum, 2 luni de alergare zilnic.

Rezultatele?... Spectaculoase! Musculatura picioarelor arata superb! Alte efecte pozitive: tonus general bun, stare psihica buna, incredere in mine crescuta, energie crescuta toata ziua, etc. Cel mai important: nu mai fumez de pe 9 august. De data asta cred ca nu ma mai apuc! O sa scriu separat de ce si cum.

Unde am alergat?... Efectiv pe unde am gasit. M-am adaptat. Totul este sa vrei. De exemplu, la Brasov am mers cu masina pana in centru orasului, am cautat loc de parcare poate si cate 10 minute, si apoi am alergat frumos 20 minute in parcul din centrul orasului, din fata hotelului Aro, apoi m-am urcat in masina si m-am dus acasa. Cand am povestit prietenelor, au zis ca mai bine se lipseau decat atata drum... Ei bine, eu nu m-am lipsit si bine am facut!... La mare am alergat din fata vilei de langa Ambasador pana la Rex si inapoi. La Bucuresti am plecat din nou cu masina pana in parcul Icoanei (5 minute de acasa) sau pana in Herstrau (20 minute de acasa ) si acolo i-am dat drumul la alergat. Si cea mai mare adaptare... este de cand merge Victor la gradinita. Dupa ce-l las la gradi dimineata, o iau frumos la alergat la strazile din jurul gradinitei. Si alerg zilnic 20 minute, si fac abstractie de cainii vagabonzi sau de trecatorii care se uita lung la mine (deh... lipsa educatiei in general ptr. sport...), sau de muncitorii de pe schele care ma fluiera.

Rezultate alergarii ar fi fost si mai bune daca dieta era cea care trebuie. Adica ar fi trebuie sa merg pe un low-carbs, proteinele ca de obicei, iar din grasimi sa suplinesc restul. Proteine si grasimi am mancat suficiente, insa am adaugat carbo cu absorbtie rapida: paine, cartofi, orez, paste si dulciuri, din fericire cat mai mult facute in casa. Macar am mancat sanatos, adica am evitat aditivii... Partea buna este ca nu m-am atins de junk food. Chiar am realizat ca indiferent cat m-as destrabala la capitolul mancare, de junk tot nu ma ating. Efectiv nu pot sa mananc junk, nu imi e pofta de astfel de mancare ultraprocesata si plina de aditivi. Insa exista si o parte rea a faptului ca am exagerat rau cu carbo simpli: am facut ceva celulita + m-am obisnuit sa mananc carbo.

Asa ca in prezent, incepem cruciada impotriva carbohidratilor simpli! Ca sa-mi fie mai usor, voi incepe iar sa pozez si sa postez aici ce mananc.

Inca ceva!... Cine a zis ca joggingul da dependenta, mare dreptate a avut! Abia astept sa vine dimineata sa alerg si sa simt starea de bine de dupa, cand in sange imi colcaie endorfinele de fericire!

1 comment:

Eliana said...

incearca parcul Ioan Cuza, in timpul saptamanii , dimineata ! E genial.