09 January 2008

Homeopatie versus medicina alopata

De cate ori a racit Victor in aceast sezon rece, adica de vreo 4 ori, l-am trata homeopatic cu mare succes. Mai jos vedeti in poza cam ce i-am dat si i-a trecut ca prin minune. Iar ptr. sceptici, va reamintesc ca placebo nu poate functiona la copiii de 2 ani.

Alaturi de remediile homeopate din poza de mai sus, i-am dat si alte remedii naturiste, precum cele de mai jos. De la stanga la drepata: sirop homeopat Stodal, sirop Pantusim de la plafar, Sinupret, InumoMix, Imunogrip, Propol2, gelul VapoRub. In top, indipsenabila batista a bebelusului! Mamicile stiu ce zic eu aici... Iar toate aceste remedii naturiste au functionat minunat la raceala sau gripa: nu a facut febra, i-a trecut repede, etc.


Ok! Toate bune si frumoase! Acum vreau sa va spun ce este CEL MAI IMPORTANT cand tratam homeopatic. Am invatat pe propria piele in ultimele zile. Si pe pielea lui Victor.
CEL MAI IMPORTANT ESTE SA-I DAI ACESTE REMEDII NATURISTE LA PRIMELE SIMPTOME, FARA SA LE INTRERUPI CAND SIMPTOMELE PAR SA SE AMELIOREZE.
Sa i le cu perseverenta, sa-i urmaresti evolutia cu tenacitate, sa-l monitorizezi cu atentie ptr. a nu scapa momentul cand situatie se poate inrautati. Sa nu te culci pe o ureche, mai pe romaneste!
Saptamana trecuta, Victor a racit la sanius. Sanius cu tava, ca n-am avut sanie.... en fin, another story!... Si conform obiceiului din acest sezon rece, am scos homeopatia din sertar. Obisnuita cu succesele extraordinare de la episoadele anterioare, acum m-am culcat pe o ureche si am tratat suerficial, cu intreruperi, o zi i-am dat oscilococcinum, o zi nu. Nu prea am bagat in seama febra, am zis ca trece. A venit si Sf. Ion cu musafiri si tort, zapaceala prin casa. Si uite asa ne-am trezit cu febra 39,5. Am inceput sa ingras porcul in ajun, ia-m dat toate granulele posibile si imposibile... degeaba. Nu a mai functionat. Cu cat o boala este mai avansata, de durata mai lunga, cu atat capacitatea organismului de a raspunde la tratamentul homeopatic este mai scazuta, din cauza epuizarii acestei capacitati. Am trecut la alopatie: Nurofenul n-a mai functionat, febra a scazut doar cu supozitor Novocalmin. Si a crescut la loc apoi. Somnolenta, nu suporta lumina, il dureau ochii... Urgenta de la Euroclinic a fost destinatia. Doagnostic: pneumonie... Acum ne tratam cu antibiotic Augmentin + ce vedeti mai jos.


Dupa fiecare administrare de antibiotic, ii dau Biotics (pulbere ptr. solutie orala pe baza de culturi vii de Lactobacillus acidophilus si Lactobacillus bifidus) ptr. protectia si/sau refacerea florei bacteriene a sistemului digestiv. Este recomandat ca oricine ia antibiotic, atat copiii cat si adultii, sa i-a atat in timpul administrarii cat si dupa, un complex de fermenti lactici vii ptr. refacerea florei intestinale. Lui Victor i-am mai dat alta data si Ecoflorina, avand aceeasi proprietati.
Din alimentatie, iaurtul are aceste proprietati. Atentie insa la produsele mult prea procesate si industrializate, pline de aditivi, lapte praf, etc. Eu va recomand iaurt facut in casa (lapte dulce de tara fiert + o lingura de smantana, se tine o noapte la temp camerei). Tine la frigider 2 zile. Are toti acesti fermentii vii, dar nu are gelatina, conservanti, etc.

No comments: