29 November 2012

Vaccinarea copiilor - previne bolile sau le provoaca?

In 1976, Henry Gadsen, managerului colosului farmaceutic Merck, aflat in pragul pensionarii, recunostea in revista "Fotune" (link-ul 9) ca este dezmagit ca uriasul potential de productie al firmei sale este destinat doar bolnavilor. El visase ca Merck sa devina un fel de Wrigley, producatorul de guma de mestecat, sa vanda tuturor medicamente, inclusiv oamenilor sanatosi. Trei decenii mai tarziu, visul sau a devenit realitate. 

La inceput, mai precis de cateva luni de cand am inceput sa ma documentez mai serios despre vaccinarea copiilor, dat fiind ca la inceputul lui 2013 voi avea inca un pui J, credeam doar ca riscurile vaccinarii in general sunt mult mai mari decat avantajele. Stiam ca imunitatea unui om nu sta intr-un ac, ori intr-o pastila. Dar nu credeam ca voi ajunge sa ma tem mai mult de situatia in care as vaccina copilul, decat daca nu as face-o. Plus ca, pe masura ce am aflat mai multe, m-am ingrozit la gandul ca primului copil, acum de 7 ani, i le-am facut pe toate pana la 3 ani din schema recomandata la acea vreme. Schema din prezent din Romania este mult mai stufoasa. In SUA, se fac 49 de vaccinuri pana la 6 ani (link 10). Noroc ca pe vremea lui Victor, multe vaccinuri erau inca produse de institutul Cantacuzino, nu importate.

Asadar, ce am aflat eu si m-a dus la concluziile de mai sus, va voi prezenta cat mai condensat posibil in continuare, pentru a fi de folos celor interesati. Din pacate nu este foarte scurt articolul, deoarece subiectul este complicat, complex si controversat.

Adevarul greu de digerat este ca nu exista studii pe termen lung despre vaccinarile care se fac in prezent copiilor. Studiile pe termen scurt care exista, compara in general un grup caruia i s-a administrat un vaccin, cu alt grup vaccinat cu alt vaccin, nu un grup vaccinat versus alt grup nevaccinat, cum ar fi corect pentru a avea rezultate incontestabile. In plus, multe dintre vaccinuri s-au popularizat mult dupa ce epidemiile au fost eradicate, asadar nu s-au putut face studii solide despre eficienta acestor vaccinuri.

Care este pana la urma marea hiba a vaccinurilor? Este corelarea acestora cu boli foarte grave: autism, cancer, boli autoimune (diabet, artrita reumatoida, lupus, sindromul Guillain Barre, boala celiaca, boala Chron, psoriazis, vitiligo), diabetul de tip 1, afectiuni neurologice grave, encefalita, meningita, scleroza multipla, Alzheimer, hiperactivitate, ADHD, alergii, soc anafilactic, retard mintal, dislexie.  Dar de departe cel mai grav mi se pare riscul de moarte subita, in special la nou-nascuti. In orice etapa a vietii riscurile vaccinarii sunt posibile, insa cu cat copilul este mai mic, riscurile sunt mai mari.

Cum afecteaza vaccinarea nou-nascutul? Sistemul imunitar al copilului la nastere este neformat inca. Sistemul imunitar al oricarui om in general poate fi la un moment dat intr-una din 3 stari posibile: th0, cand organismul este perfect sanatos si sistemul imunitar  in repaos, in th1 cand se lupta ptr. o boala, sau in th2 specifica bolilor mult mai grave, printre care si cele autoimune. In mod special, la nou-nascut, sistemul imunitar produce limfocite th2 la inceput, deoarece a fost modul in care s-a protejat de a nu fi rejectat de organismul mamei. Daca nu apare nici o infectie, el trece treptat in modul normal th0, in care sta orice organism sanatos,  si trece doar din cand in cand in th1 cand apare o infectie (eu prezint lucrurile in mod simplist aici pentru a nu devia de la subiect, evident ca in realitate functionarea sistemului imunitar este un proces mult mai laborios). 

Asadar, daca apare vaccinarea imediat dupa nastere, prin introducerea tulpinilor de virus in organism, se creste activitatea sistemului imunitar, dandu-i un fel de boost, iar sistemul imunitar ramane in th2, in loc sa treaca in th0Si la copiii mai mari ori la adulti vaccinarea creste activitatea sistemului imunitar , insa sistemul lor imunitar, fiind mai matur, are capacitatea de a se reversa singur in th0. Dar la nou-nascuti, starea de th2 se pare ca pastreaza si in anii urmatori ai vietii, sistemul imunitar functionand astfel „la o turatie” mai mare si putand duce la 2 variante – (a) ori organism slabit, bolnavicios, contacteaza usor orice boala, ori (b) boli autoimune – sistemul imunitar capata activitate crescuta, anormala, la o turatie din ce in ce mai mare, si incepe sa autodistruga propriul organism. Iata modul in care vaccinarea afecteaza ireversibil sistemul imunitar al nou-nascutului. In plus, alte studii demonstreaza ca autistii au o activitate th2 crescuta.

Chiar daca acceptam ca unele vaccinurile pot fi justificabile in unele situatii (sa zicem ca urmeaza sa calatoresti in Africa ori India) si acceptam bagarea in organismul nostru a unor tulpini de virusi (active ori inactive, ori modificate genetic) in scopul obtinerii imunitatii pe o perioada mai lunga ori mai scurta de timp, nu exista argumente pentru aditivii toxici adaugati, printre acestia cei mai controverati fiind: metalele (mercur, aluminiu), formaldehida si glutamatul de sodiu. Se pare ca nu exista nici un studiu ori explicatie justificabila din partea producatorilor de vaccinuri pentru folosirea acestor ingrediente!!!, decat aceea ca au rol de conservanti sau ca numai ele pot dezactiva de exemplu tulpinile active ale virusilor. Este greu de crezut ca la tehnologia din prezent, nu se puteau gasi substante mai inofensive.

Cantitatile din acesti aditivi toxici se pare ca ar fi mult mai mari decat ar fi justificabil, dar aceste norme sunt stabilite tot de producatorii de vaccinuri, care se stie deja ca controleaza organismele (precum FDA, CDC, etc.) care ar trebui de fapt sa-i verifice, asadar, nu pot fi constestate (link-ul 4). Ctiti si primul comentariul de la link-ul 8, in care este un calcul din care reiese ca unele vaccinurile au mercur de 25.000 de ori mai mult decat este aprobat pentru apa, de exemplu.

In total sunt 39 de metale toxice folosite in vaccinuri, dar in special mercurul (thimerosal = sarea de mercur) si aluminiul sunt principalele suspecte de autism. Mercurul intra in sistemul nervos si face demielinizare (fenomenul invers mielinizarii = procesul de formare al retelelor neuronale, care evident ca este mult mai crescut in copilarie fata de perioada de adult). In cazul fericit in care copilul nu moare subit, nu face autism ori encefalita ori alta inflamatie a creierului, sigur va avea un nivel de inteligenta mai mica decat ar fi avut fara acel mercur intrat in organismul lui prin vaccin.

Formaldehida si monoglutamatul de sodiu (acesta este celebrul aditiv E621 gasit in orice aliment procesat in prezent), ambele dau cancer si/sau afectiuni neurologice demonstrate de ani de zile in zeci de studii. Nu stiu cat de acceptate sunt de comunitatea medicala aceste adevaruri, sau daca se merge pe „politica strutului”, insa nu vad nici o explicatie pentru faptul ca acesti aditivi sunt adaugati in cantitati suficient de mari incat sa provoace rau organismului, si nici nu inteleg de ce nu se gasesc altii mai putin nocivi.

Alte substante controversate adaugate in vaccinuri: antibiotice – neomicina si streptomicina (in DTP), rasini, gelatina care dau alergii (link 5), polysorbate 80 care da infertilitate, triton X100 (acesta este un detergent).

Adeptii teoriei conspiratiei spun ca aceste substante aditive sunt adaugate intentionat pentru: (1) a mentine populatia intr-o vesnica stare de boala, dependenta de medicamente si cu nivel de inteligenta scazuta pentru a fi mai usor de controlat/manipulat; (2) a controla numarul populatiei prin infertilitate si a creste mortalitatea de la o varsta cat mai mica, in conditiile inmultirii excesive a speciei umane.

Dintre toate efectele secundare posibile, chiar mai rau decat autism, cancer, boli autoimune ori alte boli neurologice, cel mai tare pe mine m-a speriat riscul de moarte subita (SIDS = Sudden Infant Death Syndrome). Este motivul ptr. care japonezii au mutat vacc. obligatorie  cu DTP de la 3 luni, la varsta de 2 ani (link 1).

Voi comenta in continuare despre vaccinurile din schema recomandata. Spun recomandata, nu obligatorie, deoarece acesta este cuvantul folosit in legea 649 din 20 noiembrie 2001 (link 7). Degeaba ne sperie medicii si in special pediatrii abuzand de cuvantul „obligatoriu”, in Romania nu exista nici o lege care sa te oblige sa vaccinezi copilul. Cum mai poti avea incredere in medicii care se foloseste abuziv de o lege, invocand cuvinte care nu exista in ea, cum ar fi "obligatoriu" in loc de "recomandat", ca sa te constranga sa vaccinezi copilul? Numai judecand dupa treaba asta, nici nu ar mai trebuie sa aflu despre mercur si autism, ca sa imi pun problema ca ceva putred se ascunde in spatele campaniilor de vaccinare. Art. 13 din legea 46/2003 privind drepturile pacientilor, spune clar: "Pacientul are dreptul sa refuze sau sa opresca o interventie medicala asumandu-si in scris raspunderea pentru decizia sa; consecintele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului". Aici gasiti mai multe detalii despre legile in vigoare referitoare la vaccinare.

Hepatita B (se face in primele 24 de ore de la nastere; se repeta la 2 si 6 luni)

Nou-nascutul nu este in categoria de risc, boala se transmite prin sange si relatii sexuale neprotejate, iar pentru copilul meu mie riscul mi se pare  zero sa fie infectat in primele luni de viata; in plus, vaccinarea pentru hepatiat B nu da imunitate pe viata, se pare ca ar fi cam de maxim 5 ani!!! (link-ul 2). Acest vaccin a fost creat pentru o categorie de risc formata din prostituatele si homosexualii din America anilor 80, insa nu a avut succes pe piata, asadar s-a gasit o noua piata de desfacere, copiii sub un an, deoarece parintii sunt usor de convins.

Cazurile inregistrate cu probleme in urma vacc. sunt mult mai multe decat cazurile de infectii cu virusul la copii, iar cele cu infectii au o pondere mare in grupul cu mame bolnave de hepatita B. Asadar, singura situatie in care mie mi se pare logic sa se faca vacc. este daca mama sau cineva din familie apropiat este infectat.

BCG - tuberculoza (in 2-7 zile de la nastere; se repeta la 14 ani)

Vaccinul contine bacil Calmette-GuĂ©rin (BCG) viu atenuat. Toate vaccinurile care contin tulpini vii, pot da boala respectiva. In august 2012 in jud. Constanta (link 6) au fost cazuri de TBC la nou-nascuti, datorita vaccinului BCG importat din Danemarca, cu o tulpina mai puternica decat cea pe baza careia se facea pana in 2011 acest vaccin in Institutul Cantacuzino. In prezent exista in Romania si un vaccin importat din Bulgaria, dar este facut tot pe baza tulpinii din Danemarca. Interesant este ca in tarile nordice nu se face acest vaccin, considerandu-se TBC-ul o boala eradicata. In noiembrie 2012, cazurile s-au inmultit in toata Romania, bebelusii ajungand sa aiba nevoie de interventii chirurgicale pentru drenarea puroiului din ganglioni. Tarile in care se face vaccinarea BCG, sunt tarile in care boala are cea mai mare incidenta, tari cu nivel de trai mai scazut (link 11), dovada ca vaccinarea nu ajuta in eradicarea bolii, ci alti factori precum imbunatatirea conditiilor de viata.

Din nou, copilul meu nou-nascut nu mi se pare a fi in categoria de risc, nu vad de unde poate face TBC; evident ca depinde de mediul in care creste, boala fiind asociata cu imunitatea scazut, malnutritia, apare in paturile sociale sarace, care traiesc in conditii precare, fara igiena, apa potabila, caldura, etc.

Vaccinarea impotriva TBC-ului nu da imunitate pe viata. Daca organismul este malnutrit si imunitatea scade, poti face TBC chiar daca ai fost vaccinat. Este cel mai vechi vaccin care se face pe teritoriul Romaniei (90% din populatie este vaccinata  cu BCG) si cu toate acestea suntem fruntasi in Europa la TBC, DAR ceea ce nu se mai adauga de sustinatorii vaccinarii este ca incidenta bolii este mare in paturile de care ziceam mai sus: cei subnutriti, care stau fara caldura iarna, sau la cei care au imunitatea scazuta datorita altor boli si fac si TBC ca o complicatie. Bunica mea care a avut atrita reumatoida, intra in categoria pentru care recomandarea de vaccinare BCG mi se parea intr-o masura logica.

Poliomielita (se face la 2, 4, 6, 12 luni si la 9 ani; in Romania la copii mici se face in varianta injectabila IPV; in schemele de vaccinare ptr. 9 ani este trecuta inca varianta orala)

L-as numi cel mai controversat vaccin. Exista 2 variante de vaccin: cel oral cu virus viu (OPV - contine tulpina Sabin) si cel injectabil cu virus inactivat (IPV - contine tulpina Salk); in 1999 primul a fost oprit in SUA (si probabil si alte tari ”civilizate”) si s-a folosit numai ultimul dupa anul 2000; cel oral dadea multe imbolnaviri de poliomielita, atat celor vaccinati cat si unora care intrau in contact cu cei vaccinati in urmatoarele de la vaccinare, chiar daca fusesera vaccinati la randul lor; varianta orala se face inca in tarile sarace, lumea a 3-a.

Poliomielita, ca boala aparuta natural, a fost eradicata (1979 - SUA; 1994 - Europa de vest); ultimele cazuri de polio inregistrate in Romania, au fost 8 in 1995 si au fost provocate chiar de vaccinul oral.

Ambele variante ale vaccinului (desi in unele surse se pune ca doar cel oral) contin tulpina de virus prelevata de la maimute, SV40, dovedita ca este cancerigena si odata intrata in organism se transmite la generatiile viitoare prin laptele matern si sperma. Formaldehida (cancerigena si ea), folosita pentru a inactiva virusul in varianta injectabila, nu afecteaza si SV40 (link-ul 3).

Ambele variante de vaccin, oral si injectabil, contin PCV1, PCV2 si PCV 3 (tulpini prelevate de la porci – aceesi discutie ca la SV40 – au efecte mutagene necunoscute inca deplin).

DTP = difeterie, tetanos, pertussis (se face la 2, 4, 6, 12 luni, 4 ani, 14 ani) 

Epidemiile cauzate de aceste 3 boli, cand se murea in masa, au fost cu mult inainte de aparitia antibioticelor. In prezent toate cele 3 boli se pot vindeca cu antibiotice banale. Este hilar ca pediatrii recomanda antibiotice de ultima generatie pentru orice stranut, dar se comporta ca si cand antibioticul nu s-ar fi inventat, daca le spui ca nu doresti vaccinarea DTP. 

Acest vaccin are cel mai mare risc de mortalitate infantila; riscul creste in special la fete, mai ales daca vaccinarea se face simultan cu vaccinul ROR (asa cum se face la varsta de 1 an) (link 5). Datorita numarului mare de morti subite infantile ca reactie la vaccinarea cu DTP, Japonia a mutat recomandarea acestui vaccin dupa 3 ani.

Studiile efectuate pe copii din Africa demonstreaza legatura dintre timerosal si aluminiu (ambele neurotoxice) si cazurile de afectiuni ale creierului si moarte infantila. In special legatura dintre aluminiu si moartea infantila, este crescuta in cazul fetelor. Insa aceste studii au fost contestate pe motiv ca acesti copii africani sunt subnutriti si provin dintr-un mediu sarac care predispune la un sistem imunitar mai slab - asadar, studiile nu au fost acceptate de comunitatea medicala. Cat de convenabil ptr. companiile producatoare de vaccinuri!

Dintre toate, cel mai inutil mi se pare vaccinul anti-tetanos; sa fim seriosi... unde gasesc copiii nostrii de cateva luni, crescuti in puf si plastic, fiare ruginite si balegar, intamplator si cu bacteria Clostridium tetani pe ele (un germene din pamant sau fecale animale) ca sa le infecteaza o rana deschisa si sa faca tetanos? Si daca ar face prin absurd, oricum boala se trateaza in prezent cu antibioticul cel mai slab.

Vaccinul anti-tetanos nu da imunitate, deoarece nici macar boala contactata natural nu da imunitate!!! (link-ul 1). Daca faci tetanos, te vaccineaza oricum in spital in acel moment, pe langa tratamentul cu antibiotic, indiferent daca ai facut ori ba vaccinul in copilarie.

Pertussis (tusea magaresca) este vaccinul cel mai asociat cu riscul de encefalita, cu inflamatii ale creierului si moartea subita. Copii vaccinati au incidenta mai mare de astm (reiese din studiile facute de Dr. Michel Odent – sustinator al nasterii naturale in apa). Imunitatea vaccinului tine maxim 3 ani de la ultima doza; virusul natural a devenit rezistent la anticorpii care se creeaza prin vaccinare, a suferit mutatii, ca urmare oamenii se imbolnavesc in prezent chiar daca sunt vaccinati (link 16).

ROR (rubeola-oreion-rujeola) (se face la 1 si 7 ani)

Este primul vaccin la care m-am gandit sa renunt; mi se pare cel mai inutil, daca este sa facem o lista cu utilitatea vaccinurilor. Cand era Victor mic, acest vaccin nu era numit "obligatoriu" si nu era inclus in schema recomandata, era optional in adevaratul sens al cuvantului, dar intre timp a intrat in schema recomandata.

Bolile copilariei trebuie facute in copilarie; cei care nu le fac, ajung adulti mai bolnaviciosi si au incidenta mai mare catre boli autoimune. Laptele mamelor care nu au facut aceste boli ale copilariei, este mai sarac in anticorpi. 

Vaccinul da imunitate de maxim 9 ani (conform prospectului), asadar, exista riscul sa le faca post pubertate, ceea ce la barbati poate da sterilitate, iar femeile pot face bolile copilariei in sarcina, ceea ce este intr-adevar o nenorocire, pentru ca trebuie intrerupta sarcina, indiferent cat de avansata este. Oricum, chiar daca nu ramai steril ca barbat sau nu ai marea nesansa sa faci in sarcina ca femeie, adultii suporta mult mai greu simptomele acestor boli, in timp ce copiii trec mai usor peste ele.

Sa nu uitati ca pediatrii, medicii in general, sunt cei la care ajunge un procent din vanzarea acestor vaccinuri, asadar interesul lor financiar, va depasi mereu pe cel pentru sanatatea absoluta a copilului tau. Sunt convinsa ca le pasa ca pacientii sa traiasca, insa nu sunt convinsa ca si-ar da din buzunar pentru ca acestia sa fie ultra-sanatosi si sa nu ajunga dependenti de medicamente, asa cum visa managerul companiei Merck, Henry Gadsen.

Daca va intereseaza problema vaccinarii, nu fiti superficiali, cautati legile in vigoare si cititi-le singuri (dureaza cateva minute pe net) pentru a nu mai fi mintiti de medici. Nu repetati mecanic ce a zis doctorul de familie care are comision gras la importatorul de medicamente. Informati-va singuri, ca sa stiti ce vorbiti, sa puteti decide singuri pentru copii vostri, sa aveti argumente legale in orice discutie si sa putem dovedi ca nu suntem o natie de ignoranti si dobitoci, asa cum dam impresia de fapt noi toti... si eu si tu... colosilor farmaceutici, care si-au gasit calul de bataie si de experimente in Romania. 

Surse:

(1) http://www.guide2health.net/2012/11/the-vaccination-hoax-debunked/


(2) http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/11/03/hepatitis-b-vaccines-at-birth.aspx

(3) http://www.nvic.org/vaccines-and-diseases/Polio-SV40.aspx


(4) http://www.naturalnews.com/038022_vaccines_mercury_seizures.html


(5) http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/11/02/why-is-this-vaccine-causing-increased-infant-mortality.aspx


(6) http://lideruldeopinie.ro/73946/vaccinul-bcg-stimuleaza-tbc


(7) http://www.cristelageorgescu.ro/retete/00-abecedar-de-vaccinare/


(8) http://nuvaccinurilor.wordpress.com/2009/11/26/tot-patitu-i-priceput/


(9) http://dissidentvoice.org/2009/09/big-pharma-a-real-war-against-drugs/

(10) http://www.nvic.org/downloads/49-doses-posterb.aspx

(11) http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/12/01/christa-todea-gross-vaccinul-bcg-antituberculoza/

(12) http://www.cristianmargarit.ro/2009/04/sanatate/glutencaseinavaccinuri 

(13) http://www.westonaprice.org/childrens-health/vaccinations

(14) http://www.shirleys-wellness-cafe.com/vaccines.htm 

(15) http://www.naturalnews.com/038239_Australia_vaccinations_parents.html

(16) http://wakeup-world.com/2012/12/07/deadly-new-pertussis-strain-linked-with-whooping-cough-vaccine/

Acest articol ramane deschis. In functie de informatiile noi aflate, il voi reactualiza si imbunatati, voi adauga noi link-uri, asa cum am facut cu link-urile de la 11 in sus, adaugate dupa publicarea articolului la data de 29.11.2012. 

10 comments:

Torin said...

Adaug 2 resurse
http://beyondvaccination.com/forum.php
http://www.ias.org.nz/

Just in Romania said...

Nici eu nu sunt de acord cu vaccinurile. Dar ca si concluzie, din toata lista de vaccinuri merita facut vreunul?

Adina said...

Decizia ramane la nivel individual. Eu am hotarat pentru copilul meu ca nu merita facut nici un vaccin.

In toata ecuatia asta complicata, informarea este singura solutie. Nu poti decide, decat daca detii informatii pe baza carora sa iei decizii.

din lumea mea said...

Multumesc din nou pentru toate informatiile sintetizate aici, Adina, insa ce facem atunci cand la gradinita sau la scoala ni se cere aducerea fisei cu vaccinurile obligatorii, cand noi nu le-am facut copiilor? Sunt multe vaccinuri pe care nici eu nu le-as face viitorului meu bebelus, insa care este metoda prin care le putem refuza legal?

Adina said...

Din link-ul 7, intri in alt link, adica aici:

http://www.cristelageorgescu.ro/carnetul-de-vaccinari-pasaport-pentru-educatie/09/2011/)

unde este explicat (cel mai clar din cate am gasit eu) ca legea 649/2001 nu obliga pe nimeni pe teritoriul tarii noastre sa se vaccineze. Cauta legea si printeaz-o si mergi cu ea in mana. Asta este metoda de refuzare legala. Semnezi in spital declaratie pe propria raspundere ca iti asumi riscul daca copilul se imbolnaveste, ca sa fie cei din spital linistiti. Frica lor nu este ca pateste copilul tau ceva, ci sa nu pice in capul lor ulterior, daca s-ar intampla ceva. Eu o sa trec prin asta in cateva saptamani maxim, si voi scrie toata experienta aici.

Iar la gradinita, lucrurile stau cam asa din cate am cercetat eu: mai rigurosi sunt cei de la gradinitele de stat, insa nici ei toti. Gradinitele particularele primesc mai toate si mai usor.

Concluzia este sa cauti acea gradinita unde ti-l primeste fara vaccinuri. Din cate am cercetat iarasi, frica lor este de a nu fi amendati conform HG/august 2011, frica fiind nejustificata, deoarece in HG scrie ca amenda se da daca copilul nu are dovada imunizarii si adeverinta de a fi apt ptr. primirea in colectivitate. Deci daca ai adeverinta de la doctor ca e sanatos, gradinita ar fi obligata sa ti-l primesca. Aici vad insa alta problema, sa gasesti acel pediatru care sa vrea sa iti ia copilul nevaccinat in evidenta si sa-ti dea adeverinte ptr. intrarea in colectivitate.

Daca insa intalnesti oameni absurzi si ai si timp/bani de pierdut, se poate merge si pe metoda legala, cu avocati si proces, ptr. ca am inteles ca absolut toti parintii care au ajuns in instanta, au castigat.

Daca nu vrei asa, cauti acei doctori/acele institutii de invatamant, a caror conducere iti intelege optiunile si care au o scara de valori asemanatoare tie.

Oricum, cu oamenii care au scari de valori diferite de ale tale, tot apar rupturi in colaborare pana la urma, tot se intampla ceva care nu iti va conveni in relatia cu ei, asa ca este mai bine sa ii eviti din start.

csharpdeveloper said...

Asta e pseudostiinta. Un conspect de idei preluate din diverse bloguri de profil, adica din sfera asta a miscarii antivaccin. Eu nu pot sa inteleg cum un parinte poate sa ia decizii majore privind sanatatea copiilor lui, bazandu-se pe astfel de informatii. OK, ne informam, dar o facem corect? Folosim surse credibile si nu surse care mai sustin si alte teorii ale conspiratiei?

Faceti o comparatie cu mercurul din apa si cel din vaccin, iar va intreb: bea cineva vaccinurile ca pe apa?

O banana are potasiu, de cate banane am nevoie sa mananc ca sa devin o autentica bomba?

Da, vaccinurile au efecte grave, dar nu ai precizat ca se intampla o data la un milion de doze, ceea ce, comparabil cu ce pot face bolile prevenite de vaccin, e o alegere cat se poate de rationala.

Eu rog parintii sa se informeze corect, sa verifice sursele de unde iau informatii.

Sunt multe mituri care apar in articolul tau si care au fost demontate si ma refer in mod special la autism si la sindromul mortii subite.

Adina said...

Imi displac mizeriile de comentarii si nu le public, reamintesc ceea ce mereu am sustinut: nu iti place ce citesti aici, nu mai intra - insa acum voi raspunde punctual fiecarei nerozii din comentariul de mai sus. Raspund nu pentru ca nu am ce face, nu ptr. ca imi place polemica sau ca mai am eu nevoie de alte argumente legate de problema vaccinarii, ci pentru ca exista oameni care se pot speria de cuvintele precum cele din acest comentariul. Vreau sa le arat acestora cum trebuie sa demontam afirmatiile si presupunerile imbecile care ne sunt spuse cu tupeu.

Din 15 link-uri pe care le-am pus la finalul articolului la surse (plus link-urile catre legi si schema recomandata de vaccinare pe care nu le-am adaugat la surse, ci sunt doar inserate in text), doar 4 sunt bloguri, dintre care 3 romanesti, iar unul, primul link, este blogul unui Metabolic Typing Advisor din California, motiv pentru care chiar daca este blog, este de fapt un site cu informatii demne de toata increderea, dat fiind specializarea posesoarei. Asadar, unde este conspectul de bloguri “de profil ”de care ma acuzi? Ca cel mult am un conspect de site-uri, am recunoscut de la inceput ca este rezumat la ceea ce eu am citit, iar site-urile pe care le-am citit sunt poate unele din cele mai remunite site-uri din lume in materie de nutritive si viata sanatoasa, cum ar fi http://www.westonaprice.org/ Tu despre ce “profil” vorbesti? Nu numai ca este chiar un sacrilegiu sa il asociezi pe Weston A. Price cu pseudostiinta, dar el a pus la modul cel mai serios in lume bazele stiintei in materie de nutritie si sanatate.

Da ,un parinte poate lua decizii majore privind sanatatea copilului lui, bazandu-se pe astfel de surse, despre care tocmai ti-am explicat ca sunt printre cele mai prestigioase posibil. Este mai bine ca un parinte sa ia decizii pe baza a ceea ce ii spune pediatrul sau medicul de familie care se folosesc abuziv de o lege, invocand expresii care nu exista in ea, cum ar fi cuvantul “obligatoriu” in loc de “recomandat”? Pentru mine asta ar fi suficient, ca sa imi pun intrebari. De aceea am indemnat cititorii sa se informeze singuri, sa compare informatiile, sa nu ia de bun ce le spun medicii. De ce ar invoca fals cineva o lege (adica ar minti) pentru a ma constrage sa fac ceva? Nici nu ar trebui sa mai aflu despre autism si moarte subita, ca bunul simt mi-ar spune deja ca ceva nu este in regula. Mai trebuie alt argument?

Voi continua in urmatorul comentariu.

Adina said...

Cum poti compara potasiu, un mineral esential pentru corpul uman cu mercurul, un metal toxic? Uite ce vei gasi in link-ul meu 14: Rebecca Carley, M.D - "If children receive all recommended vaccines, they will receive 2,370 times the "allowable safe limit" for mercury in the first two years of life (as if there is such a thing as a "safe" amount of a toxic poison). Care nu se mai elimina niciodata din organism, ci ramane acolo si isi presteaza rolul activ, nociv tot restul vietii. Mai este nevoie si de alt argument?

Din pacate efectele negative apar mult mai des decat spui tu, dar chiar daca ar fi asa cum spui sa zicem si ar fi rare, eu cel putin pentru copilul meu nu as vrea sa imi asum nici un risc, nici macar la un procent atat de mic. Este deciza mea. Are cineva o problema cu asta?

Bineinteles ca statisticile pot fi masluite, atat de o tabara cat si de cealalta. Repet dupa link-ul 12, statistic se poate dovedi orice, de expemplu ca tu dai cu sapa in gradina in loc sa citesti ce scriu eu aici. Depinde cine si cat plateste. Deci eu zic sa nu decidem viata copiilor nostri dupa statisticile care ne sunt vanturate pe sub nas chiar de insisi producatorii de vaccinuri, de medici, de institutiile care ne-au minti deja in privinta legii vaccinarii. Cum as putea avea incredere in statisticile aduse ca argument de un medic care m-a mintit o data in privinta continutului legii vaccinarii?

Te rog sa revii cu numele intreg si real, altfel nu iti mai public nici un comentariu. Te rog sa iti justifici afirmatiile cu surse credibile, si sa ne dai detalii despre demontarea legaturii dintre vaccinuri si autismului ori moarte subita. Pentru ca altfel, comentariul tau ramane la nivel de presupuneri imbecile. Pana faci tu asta, ma obligi sa ma repet, statul janonez a sistat vaccinarea pana la varsta de 3 ani, tocmai datorita cazurilor numeroase de moarte subita la nou-nascuti, reusind astfel sa reduca procentul de cazuri.

csharpdeveloper said...

O sa las doar un link.

Comparison of the Effects of Diseases and the Side Effects of Vaccines

E alegerea ta sa ai incredere in sursa sau nu.

Sfat Farma said...

In ultima vreme se face propaganda puternica pro vaccinuri in mass media... dar am citit si multe articole contra vaccinuri... toti voiau sa convinga lumea ca ei au dreptate... iata insa in sfarsit un articol care prezinta obiectiv argumentele fiecareia dintre parti, fara sa ia partea niciuneia... Voi ce parere aveti?
http://www.blog.sfatfarma.ro/2016/10/vaccinurile-argumente-pro-contra.html