14 May 2011

Iaurt gras, fructe de padure, nuca de cocos

Nu as fi crezut ca fructele de padure pe care le-am congelat anul trecut in august, sa ajung sa le mananc anul asta in mai. Am cam uitat de ele prin congelator. Si cum vara bate la usa (doar in imaginatia mea, nu?... saptamana trecuta am purtat cizme zilnic) si vor veni noile fructe de padure, am zis sa epuizez stocul din congelator.

Asadar, pentru urmatoarele 2 saptamani voi manca dimineata iaurt prodlacta cat mai gras amestect cu fructe de padure si nuca de cocos. Cand am fost in Egipt in octombrie, in loc de carpe si suveniruri, mi-am luat un geamantan de pungi cu fulgi de nuca de cocos proaspat rasa si un geamantan de conserve de lapte de cocos. Pret infim fata de Romania. Fulgii i-am tinut la congelator ori in frigiderul dat la minim, in borcan de sticla.

5 comments:

Ovidiu Salcudean said...

incearca iaurtul facut in casa din lapte cumparat din piata (sursa sigura), insamantat cu bacterii din iaurtul preferat...e o minune din toate punctele de vedere

Adina said...

Of... n-am mai facut de mult si ma mustra constiinta de cate ori cumpar iaurt, iar tu parca esti acum constiinta mea care imi vorbeste! Asa ca o sa fac cat de curand si voi posta. Dar de obicei, pun direct bacterii probiotice (cumparate ca supliment), nu o lingura de iaurt.

Ovidiu Salcudean said...

Uite tocmai am terminat papica. Hai sa-ti zic: 30 gr. seminte floare, firesc crude, 10 grame in(pt omega 3, floare are doar omega 6), iaurt dupa cum iti spusei, cca200ml, o banana pentru gust si hidrati simpli( e post antrenament fitness), 50 gr. seminte secara incoltite si o frunza mare de spanac(clorofila si alte cele, SOD, e o intreaga uzina in verziturile astea)Totul blenduit si...pofta buna. Fiind de meserie, pot sa-ti spun compozitie din programul facut de mine, in amanunt, pana la aminoacizi, vitamine, etc.dar garantez ca e suuuper si la gust si nutritional echilibrat. Echilibrul intre macro si micronutrientri e secretul.

Adina said...

Multumesc ptr. reteta! Poti sa-mi spui care este meseria ta?

Ovidiu Salcudean said...

Inginer specializat in nutritie animala. De 20 de ani pasionat de efectele nutritiei pe om, sanatos sau bolnav. cercetarile se fac pe animale in 90% din cazuri dupa care se aplica la om...e mult de povestit si mai ales multe nu se stiu pentru ca nu exista interes sa se stie. Tu? Cum de te regasesti in pasiunea asta? Cunosti multe si mai ales te exprimi frumos, pe intelesul tuturor.